Čančar blestel, Williamson spet poškodovan

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Slovenski reprezentant je pred začetkom sezone v dobri formi.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar Vlatko Čančar se je izkazal na današnji pripravljalni tekmi. Za zmago Denver Nuggets v Oklahomi Cityju po podaljšku s 113:107 je 24-letni in 203 cm visoki Primorec prispeval 12 točk, štiri skoke in podajo, tudi njegova minutaža je bila izdatna - 34:17 minute.

Prvi strelec zasedbe iz Kolorada je bil Markus Howard z 31 točkami, na današnji tekmi pa ni nastopil prvi zvezdnik Nikola Jokić. V domači zasedbi se je izkazal komaj 19-letni Jokićev rojak iz Srbije Aleksej Pokuševski, ki je dosegel 22 točk in pobral osem žog pod obema obročema.

V noči na soboto se bo Dallas Luke Dončića v gosteh pomeril z letošnjim prvakom iz Milwaukeeja.

New Orleans Pelicans bodo v novo sezono vstopili brez prvega zvezdnika Ziona Williamsona. Robustni in 201 cm visoki krilni center si je v času operativnega okrevanja znova poškodoval desno stopalo in bo izven pogona vsaj dva tedna in pol, je sporočila ekipa iz Louisiane.

Williamson je v minuli sezoni odigral 61 tekem za New Orleans, v povprečju pa je na tekmo dosegel 27 točk, 7,2 skoka in 3,7 podaje. V svoji krstni sezoni po odhodu iz ameriške univerzitetne lige NCAA, kjer je igral za sloviti Duke, je v sezoni 2019/20 zaradi zdravstvenih težav odigral le 24 tekem in v povprečju dosegel 22,5 točke, 6,3 skoka in 2,1 podaje.

Nova sezona v ligi NBA se bo začela 19. oktobra, zasedbo iz New Orleansa pa v uvodu čaka obračun s Philadelphio.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.