Cancellara najhitrejši v Valencii

Foto: Žurnal24 Cancellara je znova dokazal, da je eden najboljših kolesarjev v kronometru.
Špansko mesto Valencia, ki je gostila slovito Vuelto, se tokrat ni obarvala v slovenske barve. Najhitrejši na kronometru po ulicah tega obmorskega mesta je bil Švicar Fabian Cancellara.
Oglej si celoten članek

Po zgodovinski zmagi na petkovi, šesti etapi se Slovenec Borut Božič na sedmi etapi ni približal vrhu kot tudi ne Tadej Valjavec. Tretje največje špansko mesto s pomembnim pristaniščem in glavno mesto avtonomne pokrajine Valencija, ki je znano po vročem in suhem mediteranskem podnebju, je tokrat kazalo povsem drugačno podobo. Dež in veter sta tako krojila razplet vožnje na čas, ko večini kolesarjev nikakor ni uspelo dovolj hitro zvoziti 30 km razdalje po mokrem in spolzkem asfaltu, po katerem se po tem živahnem mestu podijo tudi dirkači formule ena.

 
 

Kaj je bilo najtežje? Vremenske razmere, ko nas je pral dež.

Cancellara

 
Švicarskemu sprinterju pa so bile mokre razmere pisane na kožo. "Kaj je bilo najtežje? Vremenske razmere, ko nas je pral dež. Skušal sem voziti tako hitro kot bolid formule ene. Izvrstna preizkušnja, sijajna tekma," je z obilico dobre volje pospremil etapno zmago srčni Švicar, dvakratni svetovni prvak v vožnji na čas, ki se ga je prijel vzdevek Spartak. Z etapno zmago je znova prevzel vodstvo v skupnem seštevku ter oblekel zlato majico vodilnega, ki mu jo je pred dvema dnevoma vzel Nemec Andre Greipel. Božič je bil 75., Valjavec 96., uvrstitvi, ki sta se odrazili tudi pri precejšnji izgubi mest v skupnem seštevku; Božič je s 6. mesta pristal na 40., Valjavec pa s 27. na 65.

Vuelta, 7. etapa:
1. Fabian Cancellara (Švi/Saxo Bank) 0:36:41
2. David Millar (VBr/Garmin-Slipstream) + 0:32
3. Bert Grabsch (Nem//Columbia-HTC) 0:36
4. David Herrero (Špa/Xacobeo Galicia) 0:40
5. Vasil Kirijenka (Blr/Caisse d'Epargne) 0:46
...
75. Borut Božič (Slo/Vacansoleil) 2:46
96. Tadej Valjavec (Slo/AG2R) 3:15

Skupno:
1. Fabian Cancellara
(Švi/Saxo Bank) 24:58:12
2. Tom Boonen (Bel/Quick Step) + 0:51
3. David Herrero (Špa/Xacobeo) 0:59
4. Daniele Bennati (Ita/Liquigas) 1:03
5. Vasil Kirijenka (Blr/Caisse d'Epargne) 1:08
...
40. Borut Božič (Slo/Vacansoleil) 2:51
65. Tadej Valjavec (Slo/AG2R) 3:41
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.