Cancellara ni mogel nadaljevati

Foto: EPA Fabian Cancellara Foto: EPA Johan Van Summeren Foto: EPA Greg Henderson Foto: EPA Daniel Oss Foto: EPA Tyler Farrar Foto: EPA Michael Matthews
Kolesarsko dirko po Franciji je zaradi poškodb, ki so posledica današnjega padca v tretji etapi, predčasno končal tudi Švicar Fabian Cancellara, ki je po drugi etapi nosil rumeno majico vodilnega.
Oglej si celoten članek

Fabian Cancellara, ki je v tretji etapi nosil rumeno majico, je bil udeležen v hud padec. Rentgenski posnetki so kasneje razkrili, da ima švicarski kolesarski veteran zlomljeni dve vretenci v spodnjem delu hrbta. Gre za enako poškodbo, kot jo je Švicar utrpel spomladi na klasiki E3 Harelbeke.

Cancellara se je po današnjem padcu pobral in v bolečinah prikolesaril do konca. "Ravno sem zapustil bolnišnico z velikim razočaranjem. Toura je konec zaradi zlomljenih kosti v hrbtu," je na družbenem omrežju Twitter zapisal 34-letnik.

Poleg njega so se po padcu od Toura morali posloviti še odlični Nizozemec Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), ki je bil prav tako pri vrhu skupne razvrstitve, William Bonnet (FDJ.fr), Dmitrij Kozončuk (Katjuša) in odlični sprinter Simon Gerrans (Orica-GreenEdge), ki u je bila sicer tokratna etapa s težkim zaključkom pisana na kožo.

Skupili so jo še Michael MathewsJosé MendesSimon YatesLaurens ten DamJohan Van Summeren, Greg HendersonDaniel Oss, Tyler Farrar  ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.