Canucks: manj strelov, več golov

Foto: Žurnal24 Henrik Sedin je imel dve podaji Sami Sao dva gola in Canucks so slavili. (Foto:
San Jose Sharks so imeli 35, Vancouver Canucks le 13 strelov na gol, a jih je Roberto Luongo ubranil 33, Henrik Sedin pa je podal za štiri zadetke in hokejisti iz olimpijskega mesta so zmagali s 4:2.
Oglej si celoten članek

Vancouver Canucks so vse bliže svojemu prvemu finalu za Stanleyjev pokal po 17 letih. Z nedeljsko zmago 4:2 nad San Jose Sharks so v finalu zahodne konference lige NHL povedli s 3:1 v zmagah. Odločilno četrto zmago lahko v olimpijskem mestu dosežejo že v noči na sredo.

Najboljša ekipa rednega dela sezone je tri gole dala z igralcem več. Sami Salo pa je svoja dva dosegel v razmiku vsega 16 sekund. Za vse štiri zadetke je podal Henrik Sedin. Sharks so bili sicer nevarnejši (35 proti 13 v strelih na gol), a kaj ko je Roberta Luonga tako težko premagati.

"Kolikor se spomnim, še nismo zmagali tekme, ko smo streljali le 13-krat. Roberto je branil izjemno in naša igra z igralcem več je ubila nasprotnika," je dejstva tekme povzel Salo. Henrik Sedin je dodal: "Fantje so se dobro odkrivali, na meni je bilo, da se odločim, komu naj podam. Salo je bil dvakrat lepo odkrit in je le storil svojo nalogo."

Liga NHL, finale konferenc:

Vzhod

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins /2:2/

Zahod

San Jose Sharks : Vancouver Canucks 2:4 /1:3/
Desjardins, Clowe; Salo dva, Kesler, Burrows

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.