Capello: Pika na i v karieri

Foto: Žurnal24 Fabio Capello pravi, da igramo balkanski nogomet. (Foto: Action Images)
Fabio Capello je prvič, odkar je uradno postal selektor angleške nogometne reprezentance, javno spregovoril o svoji novi službi.
Oglej si celoten članek

Italijanski trenerski veteran je v lovorik polni karieri osvojil sedem naslovov državnega prvaka (Milan, Roma, Juventus, Real Madrid) in Ligo prvakov z Milanom. V petek je Fabio Capello podpisal štiri in pol letno pogodbo z angleško nogometno zvezo (FA). Zdaj pravi, da je pripravljen na izziv, ki je pred njim.

"Od nekdaj sem imel rad izzive,"
pravi Capello. "Želel sem si nekaj drugačnega in pred menoj je najtežja naloga, saj se moram o tem položaju še precej naučiti."

Že 61-letni strokovnjak bo v zibelko nogometa pripeljal italijanski trenerski štab, čeprav obstaja možnost, da bo med sodelavce vključil tudi mladega angleškega trenerja (kandidati – vsaj medijsko  – so Alan Shearer, Stuart Pearce in Tony Adams). "To službo želim opravljati do izteka pogodbe. Če bodo rezultati pravi, bo to pika na i v moji karieri. Po tako dolgem času v nogometu bi bil to idealen zaključek."

Capello po vsej verjetnosti po angleški avanturi ne bo več opravljal trenerske funkcije. Nazadnje je v prejšnji sezoni do naslova prvaka popeljal Real iz Madrida, veljaki tega kluba pa so se mu poleti zaradi neatraktivne igre zahvalili za sodelovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.