Capello uspel prepričati Carragherja

Foto: Žurnal24 Fabio Capello je izkušenega branilca Liverpoola Jamieja Carragherja uspel prepri
Angleški selektor Fabio Capello je podobno kot njegov stanovski kolega na klopi Slovenije Matjaž Kek v torek objavil širši seznam kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

Angleški nogometni selektor Fabio Capello je prepričeval in na koncu prepričal obrambnega igralca Jamieja Carragherja, da bo nastopil na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Carragher, 32-letni član Liverpoola, je pred tremi leti objavil konec reprezentančne poti, ko ga je zavrnil Capellov predhodnik Steve McClaren.

"Angleška zveza se je obrnila name pred nekaj tedni in me vprašala, če bi želel ponovno nastopiti v reprezentanci. Dejal sem, da bom na voljo za vpoklic. Svetovno prvenstvo in Liga prvakov sta najvišji ravni nogometa, sam pa nisem vedno mlajši. Moj klub v naslednji sezoni ne bo igral v Ligi prvakov in sam se veselim dela s Capellom," je dejal Carragher.

Zaradi poškodb obrambnih igralcev Wesa Browna in Joleona Lescotta se je v krogu kandidatov za SP znašel tudi 29-letni Ledley King, ki je za Anglijo nazadnje igral leta 2007. King ima sicer kronične težave s koleni. Na sredini igrišča sta na širšem seznamu Capella tudi Gareth Barry, ki do junija ne bo mogel igrati zaradi poškodbe vezi gležnja, ter Joe Cole; slednjega so poškodbe in posledično slabša forma za dve leti oddaljile od reprezentance.

V napadu so Wayne Rooney, Emile Heskey, Tottenhamova Peter Crouch in Jermain Defoe ter Darren Bent. Paula Robinsona, prvega vratarja Anglije na SP pred štirimi leti, tokrat ni med trojico čuvajev mreže. Na seznamu so David James, Robert Green in Joe Hart.

Širši seznam Anglije za SP:

Vratarji:
David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham), Joe Hart (Manchester City)

Obrambni igralci:
Glen Johnson (Liverpool), Rio Ferdinand (Manchester United), John Terry (Chelsea), Leighton Baines (Everton), Matthew Upson (West Ham), Jamie Carragher (Liverpool), Ledley King (Tottenham), Ashley Cole (Chelsea), Stephen Warnock (Aston Villa), Michael Dawson (Tottenham)

Sredina igrišča:
Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Michael Carrick (Manchester United), Shaun Wright-Phillips (Manchester City), James Milner (Aston Villa), Theo Walcott (Arsenal), Tom Huddlestone (Tottenham), Aaron Lennon (Tottenham), Adam Johnson (Manchester City), Joe Cole (Chelsea), Scott Parker (West Ham), Gareth Barry (Manchester City)

Napadalci:

Peter Crouch (Tottenham), Emile Heskey (Aston Villa), Wayne Rooney (Manchester United), Jermain Defoe (Tottenham), Darren Bent (Sunderland)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.