Ćapin: "Krka je velik tekmec"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Aleksandar Ćapin že komaj čaka na začetek sezone in deli prepričanje, da bo Union Olimpija tudi v letošnji sezoni lahko mešala štrene največjim klubom na stari celini. O domačih rivalih iz vrst Krke govori spoštljivo.
Oglej si celoten članek

V klubu ste zdaj že kar nekaj časa ...
Ljubljana je zame drugi dom, zato nisem imel težav s privajanjem. Je zelo lep občutek, da sem ponovno tu, kjer imam veliko prijateljev. Gre za novo, a dobro ekipo, vse bolj se navajamo drug na drugega. Menim, da bo do prave slike tega moštva prišlo zelo hitro.

Kako ste zadovoljni s pripravljalnimi tekmami?
Nismo jih odigrali ravno veliko, a so bili vsi tekmeci zelo kakovostni. Na takšnih tekmah se napake bolj vidijo, to pa je dobro, saj jih je potem lažje odpraviti. Zelo sem zadovoljen, saj sem prepričan, da smo napredovali iz tekme v tekmo. Še vedno nismo na optimalni ravni, a to je za pričakovati v tem obdobju. Delamo zelo kakovostno, spremlja pa nas tudi sreča, saj nimamo poškodb, čeprav so treningi zelo naporni. Vse teče v pravo smer.

Kakšna bo vaša vloga v ekipi? Na prvih tekmah ste si razdelili minutažo z Benom Woodsidom ...
Tako je. Minutaža je enakomerno razdeljena, saj si skozi vso tekmo želimo držati visok ritem. Igra naj ne bi padala. Z Benom sva se odlično ujela, včasih pa zaigrava tudi skupaj.

Kaj pričakujete od te sezone?
Realno bo zelo težko ponoviti evroligaške dosežke iz minule sezone. Imamo zelo močno skupino, a ostajamo pogumni. To je le en motiv več, da ponovimo reči, ki so uspele prejšnji ekipi.

Kdo bo vaš zadnji tekmec v skupini D?
Na papirju je v kvalifikacijah favorit ruski Himki. A kolikor sem slišal, naj ta ne bi zaigral v naši skupini, saj je tu že Unics iz Kazana. Če bo v tem delu kvalifikacij najboljši Himki, ni rečeno, da bo igral proti nam. Še sam ne vem dobro. Verjetno bo v tem primeru naš tekmec prišel iz kvalifikacijske skupine A. Zaradi tega se s tekmecem ne obremenjujem. Kdorkoli bo že prišel, bo dobrodošel.

Kako je delati s Sašom Filipovskim?
Sašo je prinesel veliko izkušenj. Je zelo delaven in pedanten. Meni to zelo odgovarja, zdi pa se mi, da tudi preostalim igralcem. Pod njegovim vodstvom smo hitro začeli delovati kot prava ekipa. V moštvu je veliko novih igralcev, zato je še toliko bolj pomembno, da držimo skupaj. Potrebovali bomo nekaj časa, da se uigramo. Kot sem že dejal, v tem trenutku še ni za pričakovati, da bomo v najboljši formi. Moramo biti potrpežljivi, igra se izboljšuje z vsakim dnem. Še vedno se iščemo, tako individualno, kot moštvo.

Kaj lahko poveste o karakterju soigralcev?
Kemija v moštvu je za zdaj dobra. Verjamem, da imajo vsi fantje dober karakter. A o tem je najlažje govoriti po koncu sezone. Ko se potegne črta, se lahko ugotovi, če so bili izbrani pravi košarkarji. Zaenkrat mi je všeč, kako držimo skupaj. 

V torek vas že čaka prvi dvoboj s Krko. S tekmecem se boste pomerili v superpokalu ...
Krka je velik tekmec. Naredili bomo vse, da jo premagamo.

Bodo tekme z Novomeščani nekaj posebnega za vas?
Seveda. Krka je bila moj prvi profesionalni klub, kjer sem se uveljavil kot igralec. Čustva so seveda prisotna, a želim si predvsem dobro zaigrati proti njej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.