Capitals izenačili proti prvakom

Foto: Profimedia washington capitals
V noči na ponedeljek sta bili v ligi NHL na sporedu dve tekmi.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Washington Capitals so v drugem krogu končnice severnoameriške lige NHL doma premagali branilce naslova Pittsburgh Penguins s 4:1 in na vzhodnem delu izid v zmagah izenačili na 1:1.

To je uspelo tudi igralcem Nashville Predators, ki so na zahodnem delu po dveh podaljških s 5:4 ugnali Winnipeg Jets. Srečanje je v korist podprvakov NHL odločil Švicar Kevin Fiala z zadetkom po petih minutah in 37 sekundah drugega podaljška.

V ameriški prestolnici je vratar Braden Holtby zaustavil 32 strelov dvakratnih zaporednih zmagovalcev Stanleyjevega pokala, Rus Aleks Ovečkin, Čeh Jakub Vrana, Kanadčan Brett Connolly in Šved Nicklas Backstrom pa so zadeli za domačine. Ovečkin je za sedmi gol v letošnji končnici zadel po 86 sekundah tekme, Vrana pa je na 2:0 povišal dobrih 14 minut pozneje.

Kanadski branilec Kris Letang je bil edini strelec Pittsburgha, vratarja domačih pa je premagal tudi švedski napadalec Patric Hornqvis, vendar so sodniki po ogledu videoposnetka objavili, da plošček ni prešel črte gola in tako prvaki tedaj niso znižali izida na 2:3.

Pittsburgh je v prejšnjih dveh sezonah za zmago v NHL v finalu premagal najprej San Jose Sharks in lani še Nashville. Tej ekip je tokrat zmago zagotovil Fiala, ki je v šesti minuti drugega podaljška sprejel podajo Craiga Smitha in z backhandom premagal vratarja Jets Connorja Hellebuycka.

Mark Scheifele je zadel dvakrat za goste, tudi izenačujoči gol za 4:4 minuto in pet sekund pred koncem rednega dela. S tem je sedaj prvi strelec letošnje končnice NHL. Ryan Johansen je prvega od dveh zadetkov dosegel po 27 sekundah tekme, v 13. minuti je za Jets izenačil Dustin Byfuglien, 29 sekund pozneje pa je Scheifele goste povedel v vodstvo, edino na tekmi.

K. Subban je za drugo izenačenje poskrbel v drugi tretjini, po novem vodstvu domačih in golu Viktorja Arvidssona ob koncu druge tretjine pa je tretjič izid izenačil Brandon Tanev v šesti minuti zadnjega dela. Za novo vodstvo Nashvilla je le 34 sekund pozneje pred razburljivim zaključkom poskrbel Ryan Johansen.

Liga NHL, končnica:

Vzhod, 2. krog:

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 4:1
(izid v zmagah izenačen na 1:1)

Zahod, 2. krog:

Nashville Predators - Winnipeg Jets 5:4 (po dveh podaljških)
(izid v zmagah izenačen na 1:1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.