Capitals po podaljšku pristrigli rdeča krila

Foto: Profimedia
V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na soboto na sporedu šest tekem.
Oglej si celoten članek

Detroit Red Wings so morali po podaljšku priznati premoč Washington Capitals s 3:4, najvišjo zmago pa so vknjižili pri Anaheim Ducks, ki so bili s 6:2 boljši od Montreal Canadiens.

Rus Aleks Ovečkin se v dresu Washingtona sprva ni izkazal, saj so branilci Detroita njegovo podajo v rednem delu prestregli in takoj zatem zadeli. A se je Ovečkin le oddolžil, saj je zadel v drugi minuti podaljška ob igralcu več na ledu in gostom zagotovil zmago.

"V drugi tretjini sem imel nekaj priložnosti, a sem vedno znova zgrešil, poleg tega je vratar nekajkrat dobro posredoval. Sem bil pa zelo vesel gola v podaljšku. Imeli smo priložnosti za zadetek, a jih najprej nismo znali izkoristiti," je po tekmi dejal Ovečkin. Za Detroit se je z dvema goloma v zadnji tretjini izkazal Tomas Tatar; v prvi ni bilo zadetkov, v drugi je za Detroit zadel Darren Helm. Gole za Washington so v rednem delu prispevali Andre Burakovsky, Jay Beagle in T.J. Oshie.

V preostalih tekmah so Buffalo Sabres z 2:4 klonili proti Vancouver Canucks, Winnipeg Jets so s 4:3 ugnali Minnesota Wild, New Jersey Devils so z 0:3 izgubili proti San Jose Sharks, Florida Panthers pa proti Pittsburgh Penguins s 3:4.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo igrali nocoj, naslednja tekma jih čaka v Columbusu, kjer se bodo pomerili z domačimi Blue Jackets.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres - Vancouver Canucks 2:4
Detroit Red Wings - Washington Capitals 3:4 (podaljšek)
Winnipeg Jets - Minnesota Wild 4:3
New Jersey Devils - San Jose Sharks 0:3
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 3:4
Anaheim Ducks - Montreal Canadiens 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.