Carapaz po porazu proti Rogliču slavil kot nor

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Richard Carapaz je zelo športno sprejel poraz proti Primožu Rogliču.
Oglej si celoten članek

Medtem ko v janosti krožijo teorije zarote o tem, kdo vse je Primožu Rogliču pomagal ko konče zmage na Vuelti, Richard Carapaz slavi uspeh na pravkar končani tritedenski dirki. Nekdanji zmagovalec Gira d'Italia (2019) je v skupnem seštevku zaostal 24 sekund za Slovencem, ki je tako ubranil lansko lovoriko na dirki po Španiji.

Vuelta Tako slavi slovenski šampion, ekipa delila šampanjec

"Stati na stopničkah v Madridu je zame res nekaj posebnega. Še posebej v luči situacije s covidom-19. Dirke sem se lotil z drugačnim pristopom,  zato je drugo mesto zares izjemno. Zavedam se svojega potenciala. Z ekipo bomo delali naprej, da osvojimo še kakšno dirko. Na Vuelto sem prišlo z namenom, da odpeljem dobro dirko. To mi je uspelo. Imel sem dovolj podpore, do zadnjega sem bil v igri za zmago. Ta uvrstitev mi veliko pomeni. Dokazati sem želel, da moja zmaga na Giru ni bila naključje. Verjamem, da sem to dosegel. V prihodnje se bom še boril za zmage na velikih dirkah," je povedal Ekvadorec v dresu Ineosa.

Roglič: "Obstaja še nekaj dirk, ki jih nisem osvojil"

Carapaz je bil v Madridu deležen bučne podpore številnih Ekvadorcev, s katerimi se je po dirki veselil kot zmagovalec. Brez kančka obžalovanja ali slabe volje, temveč z veliko mero ponosa in veselja.

"Nismo osvojili rdeče majice, vendar sem se počutil kot najsrečnejši človek na svetu," je rojake nagovoril Carapaz, ki je, medtem ko je Roglič slavil skupno zmago, tekal po ulici gor in dol, ponosno mahal z zastavo in pozdravljal množico ljudi.

Za razliko od nekaterih, ki Rogličevo zmago zmotno pripisujejo pomoči Movistarja, pa je Carapaz prepričan, da je uspeh kolesarja Jumbo-Visme čist kot solza. O tem priča njegova čestitka zmagovalcu Vuelte. "Čestitke, Rogla. Velik športnik, imaš moje največje spoštovanje," je zapisal 27-letnik.

Maščevanje? Polemika glede Rogličeve zmage: "Če tega ne bi bilo, bi izgubil"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.