Cas potrdil štiriletno prepoved za Salazarja

Foto: Epa
Foto: Epa
Mednarodno športno razsodišče je zavrnilo pritožbo atletskega trenerja.
Oglej si celoten članek

Mednarodno športno razsodišče v Lozani je potrdilo štiriletni suspenz za ameriškega atletskega trenerja Alberta Salazarja. S štiriletno prepovedjo je 63-lenega trenerja leta 2019 kaznovala ameriška protidopinška agencija USADA.

Po oceni USADA je bil Salazar pomemben sodelavec v takoimenovanem projektu Nike Oregon. Enako kazen pa je prejel njegov sodelavec endokrinolog Jeffrey Brown.

USADA je proti Salazarju, ki je bil tudi trener britanskega zvezdnika Moja Faraha, ukrepala zaradi dopinških prekrškov v obdobju med leti 2009 in 2012. Na Kubi rojenemu trenerju očitajo manipulacijo dopinških vzorcev in posedovanje prepovedanih substanc.

Ameriški center Safe Sport je šel celo korak dlje in julija trenerju izrekel dosmrtno prepoved opravljanja poklica. Trenerju očitajo spolno in emocionalno neprimerno vedenje do svojih varovancev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.