CAS upošteval pritožbo, velikan bo lahko igral v Evropi

Foto: Profimedia Samir Handanović AC Milan Inter
Mednarodno športno razsodišče razveljavilo ukrep Uefe.
Oglej si celoten članek

Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani je ugodil pritožbi italijanskega nogometnega kluba AC Milan, ki ga je Evropska nogometna zveza zaradi kršitve finančnih pravil kaznovala z izključitvijo iz evropskih nogometnih tekmovanj. Milan bo tako letos lahko nastopil v evropski ligi, v katero se je uvrstil s šestim mestom v domačem prvenstvu.

CAS je primer vrnil evropski zvezi, ki mora najti ustreznejšo kazen za nepravilnosti pri večkratnemu evropskemu prvaku.

AC Milan, ki je bil v svojih zlatih časih v lasti italijanskega milijarderja in nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija, so aprila lani kupili kitajski vlagatelji za 740 milijonov evrov. Azijci so lani porabili kar 200 milijonov evrov za nakup novih igralcev in pri tem najeli posojilo od ameriškega investicijskega sklada, kar pa ni v skladu s finančnim "fair-playem".

Trener Milana Gennaro Gattuso je že izrazil zadovoljstvo z odločitvijo: "Odločitev je poštena. Mi smo si na igrišču priborili nastop v evropski ligi in smo se nanjo že začeli pripravljati."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.