Čas za maščevanje: tako brutalno so v Phoenixu žalili Dončića

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bresramne žaljivke, ki bodo pred serijo s Phoenix Suns še dodatno podžgale Luko Dončića.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski košarkar Luka Dončić je bil pred vstopom v ligo NBA tarča mnogih pomislekov in žaljivk, zelo grobo pa so takrat z njim obračunavali tudi nekateri novinarji iz Arizone, od koder prihaja moštvo Phoenix Suns.

Sonca so imela na naboru 2018 pravico do prvega izbora, a so se namesto za Dončića, ki je onkraj Atlatnika pripotoval na krilih najboljše evroligaške sezone v karieri, odločila za DeAndreja Aytona.

Čeprav v Phoenixu še vedno vztrajajo, da je bila izbira Aytona pravilna odločitev, pa skoraj štiri leta kasneje ni nobenega dvoma o tem, kateri izmed obeh omenjenih košarkarjev je v ligi NBA pustil večji pečat.

Foto: Twitter luka dončić deandre ayton

Eden izmed tistih, ki so pred naborom vztrajno blatili Dončića in se pri tem sklicevali na neimenovane vire, je bil novinar in voditelj radijske postaje Arizona Sports 98.7 FM John Gambadoro, ki pokriva tekme Phoenix Suns.

Ko je postalo jasno, da bodo sonca na naboru izbirala prva, je Gambadoro v enem izmed radijskih segmentov Dončića oklical za "mentalno in čustveno nezrelega košarkarja, ki joče med tekmami." 

Foto: Profimedia Luka Dončić

"Slišal sem, da gre za razvajenega pamža, ki je poln samega sebe in je nepriljubljen med soigralci," je brezkompromisen rafal na tedaj komaj 18-letnega MVP-ja evroligaške sezone nadaljeval radijski voditelj.

Foto: Profimedia Luka Dončić Real Madrid Armani Milano "Povsem nezrel, mentalno in čustveno nepripravljen, joče med tekmami, poln samega sebe, razvajen pamž, soigralci ga ne marajo, neatletski," je svoje razmišljanje povzel Gambadoro. Njegove navedbe je postopoma negiralo več košarkarjev Real Madrida, ki so si več let delili slačilnico z Dončićem.

Gambadoro naj bi informacije o Dončiću prejel od skavta, ki je tedanjega člana belega baleta dlje časa spremljal na tekmah širom Evrope. V poročilu neznanega avtorja, ki je bilo objavljeno na spletni strani Arizonasports.com, je med drugim pisalo, da je Dončić resda spisal zgodovine evropske košarke, toda "Evroliga ni več tako močna kot nekoč."

Avtor je prav tako ugibal, da se bo talentirani 18-letnik mučil s prilagajanjem na fizično zahtevnejšo NBA ligo, da ni zrel za položaj organizatorja igre in da je morda že izpolnil ves svoj potencial.

Slovenec je kmalu po vstopu v ligo NBA dvomljivce postavil na svoje mesto, štiri leta kasneje pa med košarkarsko elito niza dosežke, primerljive z velikim Michaelom Jordanom

Luka Dončić Liga NBA česa takšnega ni videla od časov Michaela Jordana

Prva tekma konferenčnega polfinala med Dallas Mavericks in Phoenix Suns bo na sporedu v noči na torek po slovenskem času.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:12 2. Maj 2022.

    Nemogoče, da bi športni novinar povedal takšno bedarijo. 😈

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.