Cas zavrnil pritožbo

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodno športno razsodišče v Lozani je v petek zavrnilo pritožbo predsednika Evropske nogometne zveze Michela Platinija.
Oglej si celoten članek

Michel Platini se je pritožil na 90-dnevni suspenz zaradi domnevne vpletenosti v korupcijsko afero Mednarodne nogometne zveze. Ob tem je Cas odločil še, da se provizorični suspenz ne sme podaljšati po pretečenem roku 90 dni.

Etična komisija Fife je Platiniju 7. oktobra izrekla trimesečno prepoved opravljanja vseh funkcij v nogometu. V ozadju se skriva nepojasnjeno izplačilo dveh milijonov švicarskih frankov leta 2011, ki jih je od zdaj prav tako suspendiranega predsednika Fife v odstopu, Josepha Blatterja, prejel predsednik Uefe Platini.

Blatter in Platini sicer zagotavljata, da je šlo pri dvomilijonskem plačilu za honorarje, ki naj bi jih Platini kot svetovalec zaslužil že med leti 1998 in 2002.

S pritožbo na suspenz je Platini želel ujeti rok, da bi lahko kandidiral za predsednika Fife. Že 26. februarja bo Fifa namreč na izrednem kongresu izbrala novega predsednika. To mu morda uspe, saj bo etična komisija Fife o primeru Platini dokončno odločila verjetno še v tem koledarskem letu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.