Casillas in Valdés se lahko skrijeta pred Oblakom

Foto: Epa jan oblak
Škofjeločan Jan Oblak je prišel do novega rekorda v najmočnejšem španskem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak se je v soboto vpisal v zgodovino španskega nogometa. Njegov Atletico Madrid je s 3:0 premagal Las Palmas, 25-letnik pa je odigral 100. tekmo v La Ligi.

Oblak je na teh prejel le 54 golov, kar je daleč najmanj med številnimi izjemnimi vratarji, ki so branili v španski elitni ligi Primera Division.

Nekdanji čuvaj mreže Barcelone Victor Valdes je na prvih sto tekmah šel 86-krat po žogo v svoj gol, bivši vratar Atletica Thibaut Courtois 89-krat. Eden najboljših vratarjev zadnjega desetletja v La Ligi Iker Casillas pa je na prvih stotih tekmah, ki jih je odigral za Real Madrid, prejel 104 gole.

Atlético je v 21. krogu španskega prvenstva premagal Las Palmas (3:0) in ima na drugem mestu razpredelnice 11 točk zaostanka za vodilno Barcelono oziroma šest točk prednosti pred tretjeuvrščeno Valencio. Slednja ima dve točki več od Real Madrida.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.