Casillas le dva meseca po infarktu že na treningu Porta

Foto: Twitter iker casillas
Sloviti španski vratar se je le dva meseca po srčnem infarktu vrnil na nogometne zelenice.
Oglej si celoten članek

Nekdanji kapetan španskega reprezentance in legenda Real Madrida Iker Casillas je spet v pogonu.

38-letni čuvaj mreže se je soigralcem Porta že pridružil na pripravah za prihajajočo sezono, čeprav je pred komaj nekaj tedni še ležal na intenzivni negi.

Pred dvema mesecema je nogometno javnost pretresla novica o srčnem infarktu legendarnega španskega vratarja. Casillasa so nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je uspešno prestal nujni operativni poseg. Pet dni kasneje so ga odpustili iz bolnišnice, a nadaljevanje športne poti je bilo pod velikim vprašajem.

Številni mediji so se v luči negotovega zdravstvenega stanja razpisali o koncu kariere enega največjih vratarjev vseh časov, vso srečo v drugem delu njegovega življenja pa so mu ob tem zaželeli tudi številni kolegi iz sveta nogometa. Toda Casillas je imel drugačne načrte.

"Prišel bo dan, ko se bom upokojil. Takrat vam bom to tudi sporočil. Za zdaj pa tišina, prosim," je sporočil javnosti.

Te besede je zdaj upravičil v praksi, saj se je moštvu pridružil na pripravah pred sezono 2019/2020. "Nazaj na delo. Prvi dan," je pripisal fotografiji prihoda v kompleks portugalskega kluba.

Casillas se je Portu pridružil leta 2015, potem ko je bil kar 16 sezon član Real Madrida. "Tukaj se počutim kot doma. V Portu bi rad končal svojo kariero," je povedal od podpisu pogodbe.

Za zdaj še ni jasno, ali udeležba na pripravah pomeni, da bo Casillas resnično nadaljeval kariero profesionalnega nogometaša.

Neuradno se govori, da naj bi v kratkem prevzel za zdaj še neznano funkcijo v klubskih pisarnah.

Casillasa je po zdravstvenem preplahu k upokojitvi pozval tudi njegov nekdanji rival Victor Valdés, s katerim sta bila epske bitke kot člana Reala oziroma Barcelone.

Toda Iker, kot kaže, še ni rekel zadnje besede.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.