Casillas: Oblak zares fantastičen

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski vratar Jan Oblak je s svojo predstavo na domačem stadionu Atlético Madrida navdušil tudi legendarnega Ikerja Casillasa.
Oglej si celoten članek

Prvi letošnji četrtfinalni "El Derbi Madrileno" na evropskem klubskem prizorišču se je končal brez zmagovalcev. V prvem polčasu so na igrišču prevladovali nogometaši Reala, ki branijo lansko lovoriko iz Lizbone. Priigrali so si številne priložnosti, da pa se niso veselili zadetka, je bil "krivec" Jan Oblak.

Mladi slovenski vratar se je prvič izkazal že v tretji minuti, ko je zaustavil strel Valižana Garetha Balea, pet minut kasneje je zanesljivo posredoval po prostem strelu Cristiana Ronalda. Do konca prvega polčasa je imel še nekaj odličnih obramb, predvsem v 36. minuti, ko je ubranil nevaren strel Jamesa Rodrigueza.

Tudi v drugem polčasu, ko so domačini le vzpostavili ravnotežje na igrišču, nogometašem belega baleta ni uspelo premagati 22-letnega Škofjeločana, ki je s svojimi obrambami navdušil svetovno nogometno javnost in zasenčil vse akterje madridskega obračuna.

V domačem taboru, predvsem to velja za Maria Suareza, so imeli nekaj pripomb nad sojenjem srbskega sodnika Milorada Mazića, vendar je Iker Cassilas, kapetan madridskega Reala po tekmi dejal:

"Suarez je dejal, da je bil sodnik slab. No, ne vem, mislim, da je bil dober, vendar ni bil osrednja osebnost na tej tekmi. To je bil zagotovo Jan Oblak, ki je bil najboljši igralec prvega polčasa. Priigrali smo si številne priložnosti, toda Oblak je bil v vratih fantastičen," ni skoparil s pohvalami na račun slovenskega vratarja legendarni Cassilas.

"Atletico ima eno najboljših obramb na svetu, tokrat pa je imel v svojih vratih še odličnega vratarja," je po tekmi Oblaka omenil tudi Carlo Ancelotti.

Zadovoljstva nad obrambami svojega vratarja seveda ni skrival niti Diego Simeone, trener Atletica, ki je po poškodbi do takrat prvega vratarja Miguela Angela Moye v vrata postavil Oblaka. Slovenski reprezentančni vratar se je izkazal že na tekmi osmine finala proti Bayerju Leverkusnu.

"Dvoboj z Realom je še odprt. Tekmec je bil boljši v prvem polčasu, ko nas je reševal naš vratar. Njegova reakcija ob strelu Balea je bila fantastična. Zadovoljen sem, kako se je ekipa odzvala v drugem polčasu, ko smo že bili blizu temu, kar sem si zamislil," je za klubsko spletno stran Atletica iz Madrida dejal argentinski trener.

"Počutim se dobro, tako kot tudi moji soigralci, saj smo nocoj trdo garali, da smo prišli do ugodnega rezultata. Real ima v svoji ekipi celo vrsto odličnih igralcev in ni preprosto igrati proti njim. Pomembno je, da nismo dobili gola. Povratna tekma se bo začela z 0:0, tako da so možnosti za napredovanje odprte. Vendar se zdaj še ne bomo obremenjevali s to tekmo. Pred nami so tekme v domačem prvenstvu," je svojega trenerja na klubski spletni strani dopolnil Oblak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.