Čater znova našel pravo hitrost v slovitem Wengnu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Čater deveti na drugem treningu smuka v Wengnu.
Oglej si celoten članek

Švicar Niels Hintermann (2:30,81) je postavil najboljši čas drugega uradnega preizkusa smukaške proge pred sobotnim smukom za svetovni pokal alpskih smučarjev v Wengnu v Švici.  Drugi čas treninga je postavil Norvežan Adrien Smiseth Sejersted (+0,11), na tretje mesto pa se je zavihtel Italijan Mattia Casse (+0,15).

Vodilni v smukaškem seštevku Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je po tretjem mestu (+0,58) na prvem treningu danes vpisal peti čas (+0,63). Olimpijski prvak v smuku Beat Feuz je bil v torek četrti, danes pa je švicarski as (+2,08) postavil 21. čas. Feuz bo v soboto nastopil na svojem zadnjem smuku v Wengnu, kariero pa bo končal prihodnji teden v Kitzbühelu.

vrhunski smučar Še en dobitnik globusa ne zmore več: Prišel je čas, da se upokojim

Hiter je bil tudi Slovenec Martin Čater, ki je za Hintermannom na devetem mestu zaostal manj kot sekundo (+0,97). Čater je bil na prvem treningu 25. (1,84), Miha Hrobat je bil 32. (+2,11), danes pa je bil na repu uvrščenih, na 62. mestu (+12,48).

Smučarji so danes preizkusili 4270 metrov dolgo progo, včeraj so trening zaradi novega snega opravili na 1320 metrov skrajšani progi. V četrtek sledi še zadnji smukaški preizkus.

Foto: Profimedia Wengen

V Wengnu se sicer obeta trojni tekmovalni spored 93. pokala Lauberhorn. V petek je na sporedu superveleslalom z začetkom ob 12.30, nato naslednji dan sledi smuk, ki se bo prav tako začel ob 12.30, ter nato za konec še klasični slalom v nedeljo s prvo vožnjo ob 10.15 in drugo ob 13.15.

Švicar Marco Odermatt je lani zmagal na superveleslalomu, Kilde je zmagal na prvem, Avstrijec Vincent Kriechmayer pa na drugem smuku v Wengnu, slalomsko klasiko je dobil Norvežan Lucas Braathen. Odermatt je sicer na današnjem treningu smuka postavil 30. čas (+2,47), Kriechmayr pa je bil 26. (+2,35).

Vse slovenske uvrstitve na zmagovalni oder v Wengnu so slalomske. Bojan Križaj je dvakrat zmagal v letih 1980 in 1981, Rok Petrovič je v Wengnu slavil leta 1986, ko je bil Križaj tretji za dvojne slovenske stopničke. Križaj je bil v Wengnu na stopničkah s tretjim mestom tudi leta 1987. Jure Košir je bil v Wengnu leta 1995 tretji , Drago Grubelnik leta 2000 in Mitja Kunc leta 2002.

Andrej Jerman je bil najboljši Slovenec na smukih v Wengnu s četrtim mestom leta 2011, Čater pa je na smukih najvišje posegel lani s šestim mestom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.