Cates ponovno povečal svojo prednost

Foto: Žurnal24 Dwan sodi med večje poražence meseca marca. (Foto: Pokernews.com)
Po enotedenskem premoru sta se v svojem milijonskem izzivu ponovno pomerila stara znanca Tom "durrrr" Dwan in Dan "jungleman12" Cates.
Oglej si celoten članek

Po enotedenskem premoru sta se v svojem milijonskem izzivu ponovno pomerila stara znanca Tom "durrrr" Dwan in Dan "jungleman12" Cates. V 45 minutah, kolikor je trajal njun tokratni obračun, sta fanta odigrala 346 iger, kar je zadoščalo, da je izzivalec Daniel Cates svojo prednost povečal še za dodatnih 110.000 $. Po odigranih 10.129 igrah prednost slednjega tako znaša že več kot 755.000 $!

Dwan tokrat videl "rdeče"
Njun tokratni dvoboj je minil v znamenju barv, saj je Cates s tako imenovanim “flushem” dobil kar obe največji igri večera. V prvi je igro z višanjem na 1.200 $ z gumba odprl Dwan, Cates je povišal na 4.000 $, njegov rojak pa je to stavo po kratkem premisleku zgolj izenačil. Na flopu je Cates takoj izkoristil svojo priložnost in v igro spravil novih 4.400 $, kar pa seveda ni bilo dovolj, da bi iz igre pregnal svojega nasprotnika. Podoben scenarij se je nato ponovil tudi na turnu, ko je na mizi pristala , le da je Cates tokrat v igro spravil novih 10.000 $, a je “durrrr” tudi to stavo brez večjih težav izenačil.

River je za konec prinesel in Cates se je odločil, da izkoristi še svojo zadnjo priložnost, da v igro spravi nekaj denarja, ter je brez oklevanja oznanil svoj all-in, ki pa ga je Tom skorajda enako hitro še enkrat več izenačil. A Dwanu je bilo te odločitve kaj kmalu žal, saj mu je nasprotnik pokazal (za najboljšo možno barvo), na kar “durrrr” ni imel odgovora in je svoje karte raje enostavno odvrgel in Catesu prepustil izplen v višini 80.399 $.

Do podobne situacije je nato prišlo tudi nekaj minut kasneje, ko je z in skupnimi kartami Cates ponovno sestavil zmagovito barvno kombinacijo in nasprotnika olajšal še za nekaj več kot 40 tisočakov (40.199 $).

Durrrr ujel v past jungleman12-a
Vse največje igre večera pa se vendarle niso izšle po željah izzivalca, saj je tretjo največjo igro večera, s spretno pastjo, dobil Tom Dwan in si tako prihranil še hujši poraz.

To izbrano igro je z višanjem na 800 $ pred flopom odprl Cates, Dwan je odgovoril z višanjem na 2.400 $, kar je “jungleman12” naposled zgolj izenačil. Na flopu je Dwan nato posegel po starem, a preizkušenem triku in se je svoji stavi najprej odpovedal, nato pa izenačil nasprotnikovo stavo v višini 3.200 $. Podobno je Američan nato storil tudi na turnu, potem ko je na mizi pristala še , le da je v tem primeru vsak od igralcev v igro spravil novih 7.400 $. Tom od svojega modela ni odstopil niti na riverju in je nasprotniku prepustil pobudo tudi po tem, ko je na mizi obležal še . Cates je priložnost zgrabil z obema rokama in zarinil z , Dwan pa je njegovo stavo ekspresno izenačil in obrnil za najvišja 2 para, kar je bilo dovolj, da je 75.195 $ romalo na njegov račun.

Kljub temu, da je bilo njunih zadnjih nekaj dvobojev precej kratkih, pa ti vseeno niso dosegli želenega cilja, saj si je Dwan z njimi zagotovo želel prekiniti nasprotnikovo prevlado in ponovno prevzeti vajeti nad izzivom v svoje roke. A zgodilo se je prav nasprotno, saj se je Cates, kot kažejo rezultati, uspešno prilagodil na to strategijo in je ta teden svoj naskok pred “durrrrom” le še povečal.

V prihodnjih dneh in tednih bo zanimivo videti, ali bodo ti porazi kakorkoli vplivali na Dwanovo igro oziroma če bo slednji še pripravljen odigrati toliko kratkih obračunov, ali pa si bo v tem predbožičnem času raje privoščil daljši premor in se prihodnje leto vrnil na sceno še močnejši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.