Cav še drugič zapored

Foto: Žurnal24 Mark Cavendish je le našel pravo formo na Vuelti. (Foto: Reuters)
Trinajsto etapo kolesarske dirke po Španiji je dobil odlični britanski sprinter Mark Cavendish in s tem vpisal drugo zaporedno zmago na Vuelti. V vodstvu ostaja domačin Igor Anton.
Oglej si celoten članek

Britanski kolesar Mark Cavendish je po nekoliko slabšem prvem delu dirke po Španiji očitno našel svoj ritem. Kolesar moštva HTC Columbia je namreč v petek dobil še drugo etapo zapored, po 12. je bil najhitrejši tudi v sprintu 13., 196 kilometrov dolge etape od Rincona de Sota do Burgosa. Drugo mesto je zasedel Norvežan Thor Hushovd, tretje pa Italijan Daniele Bennati. Grege Boleta (Lampre) tudi tokrat ni bilo med najboljšimi.

"Ekipa je spet opravila svojo nalogo brez vsakršne napake. Vedeli smo, da je zadnji zavoj širok. Drugi so zavirali, mi pa ne. Matthew Goss je opravil neverjetno delo. Res mu privoščim, da bi dobil kakšno etapo, vsekakor si jo je zaslužil," je na cilju dejal zmagovalec, kolesar z otoka Man, ki je že v prejšnji etapi hvalil ekipnega kolega Gossa, celo dejal, da mu namerava prepustiti etapno zmago, a očitno še ni prišel čas za to. Vsaka točka v boju za zeleno majico najboljšega sprinterja je namreč še kako dragocena.

Vrstni red v skupnem seštevku je ostal nespremenjen; vodilni še vedno ostaja Španec Igor Anton (Euskaltel-Euskadi), ki ima 45 sekund prednosti pred Italijanom Vicenzom Nibalijem.

Dirka po Španiji, 13. etapa:

1. Mark Cavendish (VBr/HTC-Columbia) 4:50:18
2. Thor Hushovd (Nor/Cervelo Test Team)
3. Daniele Bennati (Ita/Liquigas-Doimo)
4. Jevgenij Hutarovič (Blr/FDJ)
5. Manuel Cardoso (Por/Footon-Servetto)
...
31. Grega Bole (Sl0/Farnese Vini) isti čas

Dirka po Španiji, skupni vrstni red:

1. Igor Anton (Špa/Euskaltel-Euskadi) 56;28:03
2. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas-Doimo) + 0:45
3. Xavier Tondo (Špa/Cervelo Test Team) + 1:04
4. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša) + 1:17
5. Ezequiel Mosquera (Špa/Xacobeo Galicia) + 1:29
...
93. Grega Bole (Slo/Lampre Farnese Vini) + 1;10:00

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.