Cavendish dobil dirko po Katarju

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanski kolesar Mark Cavendish (Dimension Data) je zmagovalec 15. kolesarske dirke po Katarju.
Oglej si celoten članek

V zadnji, peti etapi od Sealine Beach Resorta do Doha Cornicheja, dolgi 114 km, je sicer slavil Norvežan Alexander Kristoff (Katjuša), kar je bila njegova tretja etapna zmaga na letošnji dirki.

Drugo mesto v etapi je po fotofinišu osvojil Mark Cavendish, tretjega pa Belgijec Roy Jans. V skupnem seštevku je Britanec Norvežana premagal za pet sekund.

Kump 25., Pibernik 50.

Od dveh Slovencev je skupno kot tudi v etapi višje končal Marko Kump, ki je bil danes 25., v cilj je prišel v času zmagovalca. Drugi kolesar italijanske ekipe Lampre Merida Luka Pibernik je bil z osmimi sekundami zaostanka 50. 

Matej Mohorič, še tretji Slovenec na dirki in tretji član Lampreja, je katarsko preizkušnjo končal po prvi etapi, ko je padel in si zlomil komolec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.