Cavendish padel, Greipel zmagal

Foto: EPA
Foto: EPA
Četrto etapo kolesarske dirke po Franciji je po ciljnem sprintu dobil Andre Greipel. Tik pred zaključkom etape je znova prišlo do množičnega padca, v katerega je bil vpleten tudi Mark Cavendish. Jani Brajkovič tokrat brez padca končal na 19. mestu.
Oglej si celoten članek

Nemški kolesar Andre Greipel (Lotto-Belisol) je zmagovalec četrte etape dirke po Franciji od Abbevilla do Rouena. Drugi je bil na 214,5 kilometra dolgi preizkušnji Italijan Alessandro Petacchi (Lampre), tretji pa Nizozemec Tom Veelers (Argos-Shimano). V vodstvu ostaja Švicar Fabian Cancellara (RadioShack). Jani Brajkovič je končal na 19. mestu.

Brajkoviču je tudi v današnji etapi uspelo ciljno črto prečkati v času zmagovalca, to pa je uspelo tudi Kristijanu Korenu (Liquigas), ki je bil 108., in Gregi Boletu, ki je končal na 135. mestu. Borut Božič (Astana) je z zaostankom treh minut in osmih sekund zasedel 177. mesto.

Za vodilnim Cancellaro sta Britanec Bradley Wiggins (Sky) in Francoz Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quickstep), oba z zaostankom sedmih sekund. Brajkovič v generalni razvrstitvi zaostaja 22 sekund, kar ga uvršča na 22. mesto, Koren na 90. mestu zaostaja šest minut in 22 sekund, Bole (+11:59) je 153., Božič (+12:14) pa 157.

V zaključku dirke, 2,5 km pred koncem etape, je prišlo do padca, na tleh in brez možnosti za zmago pa je ostal tudi svetovni prvak Britanec Mark Cavendish (Sky). Slovak Peter Sagan (Liquigas), zmagovalec zadnjih dveh etap, in Cancellara sta se izognila padcu.

Ekipa Lotta, ki je brez težav nadzorovala in vodila glavnino v zadnjih kilometrih, je najboljše izhodišče za zaključni sprint pripravila Greiplu, ki je pomoč svojih moštvenih kolegov znal unovčiti. "Tako sem vesel. Vesel sem, da imam ob sebi te fante, tako močne kolesarje, ki so me vodili. To je vse, kar smo želeli danes doseči, zmagati na etapi," so bile prve besede današnjega zmagovalca, ki je na Touru prišel do svoje druge etapne zmage.

S pobegom so sicer poizkusili Japonec Jukija Araširo (Europcar) ter Francoza Anthony Delaplace (Saur-Sojasun) in David Moncoutie (Cofidis), ki so bili v ospredju precej časa, glavnina pa jih je ujela 8,5 km pred ciljno črto.

V četrtek bodo kolesarji prevozili etapo od Rouena do Saint-Quentina v dolžini 196,5 km.

Kolesarska dirka po Franciji, 4. etapa:

1. Andre Greipel (Nem/Lotto-Belisol) 5;18:32
2. Alessandro Petacchi (Ita/Lampre)
3. Tom Veelers (Niz/Argos-Shimano)
4. Matthew Goss (Avs/Orica GreenEdge)
5. Peter Sagan (Slk/Liquigas)
...
19. Janez Brajkovič (Slo/Astana)
108. Kristijan Koren (Slo/Liquigas)
135. Grega Bole (Slo/Lampre) vsi isti čas
177. Borut Božič (Slo/Astana) + 03:08

Kolesarska dirka po Franciji, skupno:

1. Fabian Cancellara (Švi/Radioshack) 20;04:02
2. Bradley Wiggins (VBr/Sky) + 0:07
3. Sylvain Chavanel (Fra/Omega-Quick Step) isti čas
4. Tejay van Garderen (ZDA/BMC) + 0:10
5. Edvald Boasson Hagen (Nor/Sky) + 0:11
...
13. Janez Brajkovič (Slo/Astana) + 0:22
90. Kristijan Koren (Slo/Liquigas) + 6:22
153. Grega Bole (Slo/Lampre) + 11:59
157. Borut Božič (Slo/Astana) + 12:14

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.