Cavs povedli na krilih Jamesa in Smitha

Foto: EPA
Foto: EPA
Na prvi finalni tekmi konferenčnega finala na vzhodu v severnoameriški ligi NBA so košarkarji Cleveland Cavaliers v gosteh s 97:89 premagali Atlanto Hawks.
Oglej si celoten članek

Junaka zmage gostov iz Clevelanda sta bila LeBron James in J. R. Smith, ki sta skupaj dosegla 59 točk. "Ko je vroč, je nezaustavljiv," je odlično Smitha, ki je vstopil sredi prve četrtine, komentiral David Blatt, trener Cleveland Cavaliers.

Z 28 točkami, njegovo povprečje v ligi NBA v letošnji sezoni je 12,1 točke, predvsem pa z osmimi trojkami iz 12 poskusov in to v trenutkih, ko se je "lomil" rezultat, je Smith v veliki meri pripomogel k zmagi svoje ekipe na gostovanju v Atlanti. Izkazal se je tudi z osmimi skoki.

Svojo kakovost pa je samo še enkrat več potrdil James, ki je imel nemalo zaslug, da je Cleveland zaostanek šestih točk po prvi četrtini sredi druge izničil, v tretji pa s Smithom svojo ekipo popeljal do vodstva. S štirimi zaporednimi točkami Jamesa, ki je tekmo končal pri 31 točkah, sedem minut do konca tekme, je gostujoča ekipa povedla z 89:74, kar ji je zagotavljalo mirno končnico tekme.

Za nameček je moral v domači ekipi pet minut pred koncem tekme igrišče zapustiti DeMarre Carroll, v dozdajšnjem delu končnice eden najboljših strelcev Atlante, ki si je poškodoval koleno. Za kako hudo poškodbo gre, bo znano šele po današnji magnetni resonanci.

"DeMarre Carroll je popoln igralec. Ima velik vpliv na našo igro," je bil ob njegovi poškodbi zaskrbljen Mike Budenholzer, trener Atlante, vendar Carroll na prvi tekmi konferenčnega finala na vzhodu ni bil najbolj razpoložen. Dosegel je le pet točk, njegovo povprečje v končnici je bilo do zdaj 17 točk, in tudi tu gre iskat vzroke za poraz Atlante, saj je pod svojim povprečjem zaostal tudi Kyle Korver, ki je tekmo končal pri devetih točkah.

Jeff Teague s 27 točkami je bil najbolj učinkovit igralec Atlante, ki je zatajila tudi v skoku, saj je Cleveland imel 49 skokov, Atlanta le 37. Kar štirje igralci Clevelanda, Timofey Mozgov 11 skokov, Tristan Thompson deset ter Smith in James osem, so bili boljši od najboljšega skakalca v domači ekipi, v kateri so Paul Millsap, Kyle Korver in Al Horford imeli po sedem skokov.

Druga tekma med tema tekmecema bo v noči na soboto, tudi tokrat v dvorani Philips Arena v Atlanti.

Liga NBA, konferenčni finale:

Vzhod:

Atlanta Hawks : Cleveland Cavaliers 89:97 /0:1/

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.