Cavs še niso vroči

Foto: Žurnal24 LeBron James se zaveda, da bomo morali pokazati več. © AFP
Predsezono so košarkarji Cleveland Cavaliers končali s porazom proti Boston Celtics. LeBron James in Shaquille O'Neal sta tako ostala pri štirih zmagah. Igrati bodo morali bolje.
Oglej si celoten članek

Teden dni pred začetkom nove sezone lige NBA pripravljalne tekme postajajo vse resnejše. Če so na prvih trenerji preizkušali novince in tiste, ki v zadnji sezoni niso veliko igrali, zdaj vse več minut dobivajo največji zvezdniki ekip. Minulo noč je tako dobro formo pred začetkom sezone dokazal Dwyane Wade, ki je za zmago Miami Heat nad Mamphis Grizzlies prispeval 35 točk.

Prav nič prijateljsko ni bilo na srečanju dveh ekip vzhodne konference, ki nameravata v novi sezoni vse do finala – Cleveland Cavaliersov in Boston Celticsov. Predlanski prvaki so sicer igrali brez Raya Allena in Kevina Garnetta, a vseeno s 96:82 premagali LeBrona Jamesa in Shaquilla O'Neala, ki sta bila prva strelca Cavsov. Mož odločitve je bil rezervist Keltov Eddie House. "Zmagali smo. Na pravi način končujemo predsezono," je dejal House, ki je 21 točk dosegel z metom 8-14 in tremi trojkami.

V taboru Bostona zadovoljstva po zmagi ni manjkalo, odločeni so, da bodo v Quick and Loans Areni zmagovalni tudi v rednem delu. Pri Clevelandu bodo morali pokazati več. "Čeprav je bila to le tekma predsezone, vemo, da bomo morali igrati bolje. Ne vem, ali bomo v vrhunski formi že od prve tekme rednega dela naprej. Včasih za vrhunsko formo potrebuješ nekaj tednov," pred startom sezone previden ostaja LeBron James, čigar težave in skrbi z boleznijo (novo gripo ali rakom) so preteklost.

Liga NBA, pripravljalne tekme 21. 10.:

New Jersey Nets : New York Knicks 92:94
Douglas-Roberts 26, Lee 19; Duhon 21, Douglas 13

Orlando Magic : Indiana Pacers 117:87
Carter 21, Gortat 15; Hibbert 20, Rush 14

Cleveland Cavaliers : Boston Celtics 82:96
James 18, O`Neal 16; House 21, Daniels 17

Miami Heat : Memphis Grizzlies 99:93
Wade 35, Haslem 17; Gay 28, Mayo 16

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.