Cavsom 1. in 4. izbor: Irving in Vesely?

Foto: Žurnal24 Cavaliers bi utegnila v prihodnji sezoni okrepiti Kyrie Irving in Jan Vesely. (F
Cavaliers so dobili prvo bitko po koncu ere z LeBronom Jamesom – loterija jim je namenila prvi izbor na naboru. Imeli bodo tudi četrtega. Pričakovati je, da bodo izbrali Kyrieja Irvinga in Jana Veselyja.
Oglej si celoten članek
Slaba generacija ameriških košarkarjev je priložnost za tujce. Tako Scott Howard-Cooper na nba.com napoveduje kar pet neameriških igralcev v prvi deseterici: Turka Enesa Kantera (študent pomočnik trenerja na Kentuckyju, ker nima pravice igranja v NCAA), Čeha Jana Veselyja, Bismacka Biyomba iz Konga (igra za špansko Fuenlabrado), dva Litovca Jonasa Valanciunasa  (igra za Lietuvos, Američani pa ga primerjajo s Primožem Brezcem) in Donatasa Motiejunasa (Benetton). Na nabor je prijavljen nam še en poznan košarkar – Latvijec na delu pri Unionu Olimpiji, Davis Bertans. Howard-Cooper napoveduje, da bo 30. izbor in tega imajo Chicago Bulls.

Cleveland Cavaliers bodo imeli prvič po letu 2003, ko so neposredno iz srednje šole izbrali LeBrona Jamesa, prvi izbor na naboru. In to je izbor, ki so ga sredi sezone dobili od Los Angeles Clippersov (del kupčije za Moja Williamsa in Barona Davisa). To je bil originalno le osmi izbor, imeli so le 2,8-odstotne možnosti, da ga loterija prestavi na prvo mesto, in 14-letni sin lastnika Cavaliersov Dana Gilberta, Nick Gilbert, je imel več kot srečno roko pri žrebu. Še več: imeli bodo tudi četrti izbor. Medtem so Minnesota Timberwolves doživeli nov poraz loterije za mesta na naboru – še osmič so se obrisali pod nosom za prvi izbor, pa so imeli kar 25-odstotne možnosti, potem ko so letos zmagali le 17 tekem. Spomnimo: leta 1992 so bili najslabši, a so dobili šele tretji izbor in tako ostali brez Shaquilla O'Neala.

Edini minus te velike zmage Cavaliersov na loteriji je, da na nabor prihaja najslabša generacija novincev v zadnjem desetletju, morda celo dveh. Za najboljšega košarkarja med prijavljenimi na nabor velja krilni center Derrick Williams, a ni nujno, da bodo Cavaliers izbrali prav njega. Ker imajo tudi četrti izbor, ko naj bi po predvidevanjih ameriških strokovnjakov na vrsto prišel Čeh Jan Vesely (zdaj član Partizana, prej Slovana), ki je prav tako igralec s krilnega položaja, bi tako Cleveland kot prvega lahko izbral organizatorja igre Kyrieja Irvinga. Slednji je sicer rojen v Avstraliji, a so se v ZDA preselili, ko je imel leto in pol. Igral je za Duke. Dan Gilbert je po loteriji takoj napovedal, da se vračajo med najboljše: "Takoj bomo spet zelo konkurenčni."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.