''Če bi igral za Real, bi imel dve zlati žogi''

Foto: EPA
Foto: EPA
Napadalec AS Rome Francesco Totti je prepričan, da bi kot nogometaš Real Madrida osvojil vsaj dve zlati žogi. Italijanski veteran je imel pred leti priložnost, da se pridruži galaktikom, vendar se je odločil, da ostane v Rimu, kjer igra že dve desetletji.
Oglej si celoten članek

''Zlati deček'', ''Kralj Rima'', ''Gladiator''. To je samo nekaj vzdevkov, s katerimi navijači AS Rome izkazujejo ljubezen legendi nogometnega kluba iz večnega mesta Francescu Tottiju.

Italijan za AS Romo igra vse od daljnega leta 1993 in je drugi najboljši strelec v zgodovini Serie A (227). ''Kadar gre dobro, s tabo ravnajo kot s papežem. Nikjer drugje ne bi mogel najti takšne ljubezni, kot so mi jo izkazali prebivalci Rima,'' je povedal Totti, ki je že v otroštvu vzbudil pozornost nogometnih strokovnjakov.

''Bil sem še zelo mlad, ko je predsednik takratnega kluba mojim staršem povedal, da se lahko pridružim dvema kluboma: Romi ali Laziu. Mama je izbrala Romo, saj je vedela, da je to ekipa, za katero navijam. Če bi izbrala Lazio, bi jo morda celo ubil,'' je v šali povedal Totti.

Zavrnil ponudbo kraljevega Reala

Čeprav je v Rimu preživel zadnjih 20 let, pa je imel v času svoje kariere veliko priložnosti, da bi podpisal s kakšnim drugim nogometnim velikanom. ''Bil sem blizu, da se pridružim Realu. Želel sem igrati za velik klub, da bi lahko osvajal lovorike. Na koncu se je namesto mene odločilo srce in na srečo sem ostal v Rimu. Če bi se pridružil Realu, bi imel dve zlati žogi in številne naslove. Seveda bi si želel takšne priložnosti, vendar sem vesel, da sem se odločil drugače, čeprav obžalujem, da nisem osvojil več Scudett,'' je povedal 36-letnik.

Na pragu Sampdorie

Snubili pa ga niso samo pri Realu, ampak je bil leta 1997 blizu podpisa s Sampdorio. Romo je takrat vodil Carlos Bianchi, ki Tottija ni želel v ekipi. ''Bianchi je bil odločen, da odidem. Mislil je, da sem samo še en nogometaš. Nisem zganjal hrupa in skoraj sem podpisal s Sampdorio. Nato pa sem se udeležil prijateljskega turnirja v Rimu, kjer sem igral proti Jariju Litmanenu. Bianchi ga je na vsak način želel pripeljati v klub. V njegovih očeh je bil Litmanen najboljši igralec na svetu. Na turnirju sem igral dobro in dosegel zadetek na obeh tekmah. Takratni predsednik Rome (Franco Sensi) je dejal: ''Ni 'šans', da bo ta igralec zapustil Romo,'' se spominja Totti.

Italijan ima trenutno na mizi ponudbe številnih nogometnih klubov, vendar namerava ostati v Italiji. Na vprašanje, ali bi morali po njegovem slovesu upokojiti dres s številko 10, je Totti odvrnil: ''Po eni strani bi bil počaščen, po drugi pa bi bilo to konec sanj za vse mladeniče, ki si želijo igrati s številko 10, številko Francesca Tottija.''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.