Če je odigral slabo tekmo, mu Jordan ni pustil jesti

Foto: Twitter jordan grant
Hipertekmovalnost najboljšega košarkarja vseh časov je na trenutke presegala razumske okvirje.
Oglej si celoten članek

Michael Jordan je splošno priznan kot najboljši in najbolj tekmovalen košarkar vseh časov. Tekmovalnost, ki je mejila na obsesijo, ni bila omejena zgolj na košarkarsko igrišče, temveč je bila vselej prisotna tudi v najpreprostejših trenutkih vsakdanjega življenja.

Air Jordan je vedno stremel k popolnosti in enako je pričakoval tudi od svojih soigralcev. Treningi Chicaga so bili včasih tako napeti in intenzivni, da je med košarkarji prišlo celo do fizičnega obračunavanja. 

Tako Will Perdue kot Steve Kerr sta med treningom doživela bližnje srečanje z Jordanovo pestjo. In nista bila edina.

"Pretepov je bilo več, a tisti z Jordanom so bili najodmevnejši. Smešno je, da smo po vsakem pretepu trenirali naprej, kot da se ne bi nič zgodilo. Takšen je bil pač nivo tekmovalnosti med nami," je razkril Perdue, nekdanji košarkar Chicago Bulls (1988-1995, 1999-2000).

Foto: Twitter jordan grant Jordanova priljubljena tarča je bil tudi eden ključnih igralcev ob prvem "three-peatu" Bikov Horace Grant (1987-1994). Sočno podrobnost iz obdobja čikaške dinastije je delil kolumnist, novinar in avtor kontroverzne knjižne uspešnice The Jordan Rules Sam Smith.

"Skozi leta so igralci prihajali do mene in mi govorili: 'Veš, kaj je naredil? Horacu je na letalu odvzel hrano, ker je igral slabo tekmo. Michael je stevardesam naročil, naj mu ne dajo jesti, ker si ni zaslužil.' Nosili so mi takšne in podobne informacije ter me spraševali, zakaj ne pišem o tem. Odvrnil sem, da o tem ne morem pisati, razen če se nekdo izpostavi. Povedal sem jim, da ne bom navajal 'virov blizu lige'. Če lahko citiram, potem nimamo težav. 'Ne, ne ne, ne moremo tega reči o Michaelu,' so mi odgovorili," je povedal Smith.

Napet odnos med Jordanom in Grantom se je še dodatno zaostril po objavi knjige The Jordan Rules, ki razkriva tudi nekatere temne plati največjega košarkarja vseh časov. Jordan je še danes prepričan, da je bil prav Grant avtorjev glavni vir, kar pa nekdanji Bik odločno zanika.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.