Cedevita Olimpija do prve zmage v Top16

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Cedevita Olimpija v napeti končnici osvojila prvi dve točki v Top 16.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so vpisali prvo zmago v drugem delu evropskega pokala. V 2. krogu (skupina G) so v Stožicah v izenačeni tekmi premagali podgoriško Budućnost s 74:71 (14:16, 33:34, 53:55).

Za Ljubljančane je bil to drugi nastop v Top 16 - prejšnji teden so izgubili v Bologni proti Virtusu, hkrati pa prva od dveh tekem s črnogorsko ekipo v manj kot 48 urah. V četrtek bodo namreč v domači dvorani odigrali še zaostalo tekmo lige Aba.

V drugem delu evropskega pokala sicer nastopa 16 ekip, razdeljenih v štiri skupine, iz vsake pa se bosta v četrtfinale na dve zmagi uvrstili najboljši dve. Cedevita Olimpija bo naslednjo tekmo v evropskem pokalu igrala 27. januarja znova doma proti francoskemu Bourgu en Bressu.

Zeleno-beli so tekmo dobili zahvaljujoč dobri obrambi, kar petnajstim zadetim trojkam, dobljenemu skoku s 36:32, predvsem pa po zaslugi zbrane igre v končnici, ko je vsaka žoga odločala o končnem rezultatu. Ključno vlogo je pri tem odigral Edo Murić, ki je 44 sekund pred koncem zadel trojko za vodstvo 72:70, nato pa je tik pred zaključkom s črte prostih metov postavil še končni izid tekme.

Murić je bil ob Kendricku Perryju s 16 točkami najboljši strelec tekme. Slovenski reprezentant je trojke metal 3:6 in zbral šest skokov, ameriški organizator igre pa je bil najbolje ocenjeni igralec (indeks 24), saj je v statistiko dodal 10 podaj. Dvomestna pri številu točk sta bila še Jarrod Jones (14 točk) in Jaka Blažič (10 točk).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.