Cedevita Olimpija klonila na domačem parketu

Foto: Aleš Fevžer/Union Olimpija
Foto: Aleš Fevžer/Union Olimpija
Cedevita Olimpija doživela sedmi poraz v evropskem pokalu.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 8. krogu evropskega pokala (skupina A) izgubili z Brescio z 80:83 (20:29, 44:43, 62:60). Ljubljančani z izkupičkom 1-7 ostajajo na dnu razpredelnice desetčlanske skupine, iz katere se bo v nadaljnje tekmovanje oziroma izločilne boje aprila prihodnje leto uvrstilo prvih osem ekip.

Cedevito Olimpijo v skupinskem delu čaka še deset tekem, naslednji dve v gosteh, in sicer 21. decembra v Franciji pri vodilnem Bourg en Bressu in 11. januarja v Turčiji z Bursasporjem.

Igralci Jurice Golemca so po odlični predstavi v nedeljo v ligi ABA proti Partizanu tokrat pokazali povsem drug obraz. Ob neučinkoviti igri v napadu, premalo zbrani obrambi ter z vsega dvema razpoloženima posameznikoma so bili lahek zalogaj za Italijane, ki so vpisali šele tretjo zmago v sezoni in prvo po štirih porazih.

Medtem ko se je pri Brescii vseh dvanajst igralcev vpisalo med strelce, slovenski reprezentant Aleksej Nikolić je dosegel 5 točk, sta v vrstah Cedevite Olimpije, ki je dve minuti in pol pred koncem vodila 79:72, iz sivega povprečja izstopala le Edo Murić s 23 točkami (trojke 6:8) in Yogi Ferrell, ki jih je dosegel 17.

Prav slednja sta bila tudi tragični figuri dvoboja. Ferrell je deset sekund pred koncem zgrešil polaganje za vodstvo, Murić pa je v zadnji sekundi zgrešil trojko za izenačenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.