Cedevita Olimpija povedla z zmago v gosteh

Foto: twitter Cedevita Olimpija Jacob Pullen
Cedevita Olimpija je v finalu lige Nova KBM povedla z 1:0 v zmagah.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v prvi tekmi finala lige Nova KBM premagali Helios Suns z 81:66 (13:18, 33:35, 55:51). Druga tekma finala, ki se igra na tri zmage, bo v soboto ob 17.30 v Stožicah. Tretja sledi naslednjo sredo znova v Domžalah.

Cedevita Olimpije se poteguje za devetnajsti naslov državnega prvaka, drugega zapored, Helios Suns pa za tretjega v zgodovini kluba.

Ljubljančani so že na prvi tekmi pokazali, da so nesporni favoriti za naslov in da bi radi finalno serijo končali na najhitrejši možni način. V dosedanjih devetindvajsetih finalih DP se je niz s 3:0 končal le enajstkrat, nazadnje prav lani, ko je bila Cedevita Olimpija boljša od Krke.

Glede na razliko v kakovosti, prikazano predstavo in dejstvo, da imajo Domžalčani težave s poškodbami v igralskem kadru, ima Cedevita Olimpija odprto pot do trojne krone v tej sezoni. Septembra je bila najboljša v slovenskem superpokalu, februarja pa je v finalu prav proti Helios Suns osvojila pokal Spar.

Cedevita Olimpija je vprašanje zmagovalca rešila v uvodnih minutah zadnje četrtine. Z delnim izidom 14:3 je prišla do prednosti 69:54, ki jo je do konca srečanja zlahka zadržala.

Pri domačih sta izstopala Carlbe Lee Ervin z 21 točkami in Leon Šantelj s petnajstimi, pri gostih pa sta največ košev dosegla Yogi Ferrell (19) in Jacob Pullen (16), najvišji statistični indeks pa je imel Alen Omić z devetimi točkami in 16 skoki (26).

Foto: twitter Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.