Cedevita Olimpija s prvo okrepitvijo

Foto: Profimedia Kendrick Perry
Košarkarski klub Cedevita Olimpija je začel s sestavo moštva za prihajajočo tekmovalno sezono.
Oglej si celoten članek

Prva okrepitev Ljubljančanov za novo sezono je branilec iz ZDA Kendrick Perry, ki je podpisal enoletno pogodbo. Osemindvajsetletni Perry (183 cm) je v prejšnji sezoni igral za beograjsko Mego Bemax, pred tem pa je nosil dres Metropolitansev iz Pariza, Kormenda, Karpoš Sokolov, Szolnoki Olaja in Nižnega Novgoroda.

"Srečni smo, da smo uspeli v Cedevito Olimpijo pripeljati kvalitetnega igralca z dobrim karakterjem, ki želi napredovati iz dneva v dan in ima enak cilj kot celoten ljubljanski klub. Prepričani smo, da smo našli košarkarja, ki je prava rešitev za naše moštvo na zelo občutljivem igralnem položaju," je ob tem za spletno stran kluba dejal trener Jurica Golemac.

V sezoni 2019/20 je bil Kendrick Perry s povprečjem 18,5 točke na tekmo prvi strelec Lige ABA, za Mego Bemax pa je zaigral na desetih tekmah rednega dela sezone. Na teh desetih obračunih je Perry enkrat uspel preseči mejo 30 točk (v 15. kolu proti Crveni zvezdi mts; 31 točk), še trikrat pa je presegel mejo 20 točk. K svojemu točkovnemu izkupičku je dodajal še 6,2 asistence in 3,7 skoke na obračun.

"Zadovoljni smo, da se je našemu moštvu pridružil Kendrick Perry, ki se povsem vklaplja v sistem igre, ki ga goji naš glavni trener Jurica Golemac. Perry je v minuli sezoni blestel v dresu Mege Bemax, izkušnje pa je že pred tem pridobival v številnih klubih na Stari celini. Z dodatkom Perryja naši ekipi se počasi začenja izoblikovat moštvo Cedevite Olimpije, ki ga bomo lahko na parketu spremljali v prihajajoči tekmovalni sezoni, hkrati pa vsi skupaj nestrpno pričakujemo dan, ko se bo Kendrick predstavil ljubljanskim navijačem na stoženskem parketu," je ob prihodu Američana dejal športni direktor Sani Bečirović.

"Zelo vesel sem, da sem postal del Cedevite Olimpije, in da bom lahko klubu in celotni organizaciji pomagal po svojih najboljših močeh. Veseli me tudi dejstvo, da sem povsem zdrav in pripravljen na nove preizkušnje, ki jih prinašata tekmovanji v Ligi ABA in v evropskem prostoru v prihajajoči tekmovalni sezoni," pa je povedal Perry.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.