Cedevita Olimpija z drugo zmago v polfinalu

Foto: Igokea/Nikola Vuruna Jaka Blažič
Košarkarji Cedevite Olimpije so v drugi tekmi končnice lige Aba premagali Igokeo s 74:69 (16:16, 39:36, 57:55).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so se uvrstili v polfinale lige Aba. Serijo na dve zmagi proti Igokeji so zaključili po drugi tekmi danes v Laktaših pri Banjaluki, kjer so slavili s 74:69.

Cedevita Olimpija bo v polfinalu prav tako na dve zmagi igrala z najboljšo ekipo rednega dela Crveno zvezdo. Prva tekma je na sporedu v Beogradu v četrtek, 12. maja, druga v Ljubljani v ponedeljek, 16. maja, morebitna tretja pa 20. maja.

Cedevita Olimpija je dobila še četrti obračun z Igokeo v tej sezoni. Uspešna je bila na obeh tekmah rednega dela, zanesljivo pa je dobila tudi sobotno prvo tekmo v Tivoliju (93:79). Hkrati je le ena od treh ekip v ligi Aba poleg Partizana in Budućnosti, ki so zmagale v Laktaših. Pred današnjo tekmo je imela Igokea doma pet zaporednih zmag; nazadnje je izgubila konec januarja.

Ljubljančani so z uvrstitvijo v polfinale izpolnili osnovni cilj sezone, hkrati pa so si zagotovili prepotrebne dneve odmora pred začetkom četrtfinalne serije lige Nova KBM s Krko (6. 5.) ter polfinalom s Crveno zvezdo. V drugem polfinalu Partizan, ki je zasedel drugo mesto v rednem delu, pričakuje zmagovalca dvoboja Budućnost - FMP. Črnogorci so dobili prvo tekmo.

Ljubljančani so tekmo v svojo korist tokrat nagnili v zadnjih petih minutah. Pri rezultatu 64:64 (35. minuta) sta stvari v svoje roke prevzela najboljša posameznika pri Cedeviti Olimpiji; Yogi Ferrell (17 točk, met 7:14) je zadel dve trojki, Melvin Ejim (16 točk, trojke 4:7) pa je dodal dve točki za 72:64.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.