Čeferin dobil še enega protikandidata

Foto: EPA
Foto: EPA
Drevi se izteče rok za oddajo kandidatur za predsednika Evropske nogometne zveze. Španec Angel Maria Villar, predsednik Španske nogometne zveze in podpredsednik evropske zveze, je postal tretji uradni kandidat poleg Slovenca Aleksandra Čeferina in Nizozemca Michaela van Praaga.
Oglej si celoten članek

Drevi se izteče rok za oddajo kandidatur za predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa). Doslej so tako uradno potrjeni trije kandidati, Nizozemec Michael van Praag, predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin in Španec Angel Maria Villar. Uefa bo novega predsednika, naslednika Francoza Michela Platinija, izbrala 14. septembra na kongresu v Atenah.

Čeferin se bo tako potegoval za sedmega predsednika Uefe. Doslej so to mesto zasedali Danec Ebbe Schwartz (1954 do 1962), Švicar Gustav Wiederkehr (1962 - 1972), Madžar Sandor Barcs (v. d., 1972 - 1973), Italijan Artemio Franchi (1973 - 1983), Francoz Jacques Georges (1983 - 1990), Šved Lennart Johansson (1990 - 2007) in Francoz Michel Platini.

Slednji je leta 2007 nasledil Johanssona, 9. maja letos pa je odstopil z mesta predsednika po aferi zaradi spornega plačila. Gre za plačilo 1,8 milijona evrov, o katerem naj bi se z nekdanjim predsednikom Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Seppom Blatterjem ustno dogovorila za svetovalno delo med letoma 1999 in 2002. Blatter mu ga je izplačal šele leta 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.