Čeferin ga je ozmerjal s "kačo" in "lažnivcem", to mu sporoča Agnelli

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji tesni sodelavec in prijatelj Aleksandra Čeferina je prepričan, da bosta s predsednikom Uefe sčasoma razrešila nesoglasja.
Oglej si celoten članek

Predsednik Juventusa Andrea Agnelli je kot pobudnik ustanovitve sporne nogometne superlige izdal zaupanje predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) in gorečega nasprotnika elitistične tvorbe Aleksandra Čeferina.

Izkazalo se je, da je Čeferinu, s katerim sta se dotlej družila tudi v zasebnem življeju, prikrival svojo zelo aktivno vlogo pri nastanku novega tekmovanja, kar je slovenski funkcionar razumel kot izdajo njunega prijateljstva in zavezništva.

Foto: Epa Aleksander Čeferin Andrea Agnelli Čeferin je na vrhuncu obračunavanja s superligaškimi uporniki Agnellija označil za "kačo" in "največjega lažnivca, kar jih je srečal v življenju." Agnelli, ki ni le skrivoma deloval v smeri ustanovitve superlige, temveč je prevzel celo podpredsedniško funkcijo, je v luči škandala odstopil z mesta predsednika Združenja evropskih klubov (Eca).

V zadnji tednih so se napete strati okoli superlige nekoliko umirile. Pri propadlem projektu so po umiku deveterice ustanoviteljev vztrajali samo še Real Madrid, Barcelona in Juventus, proti katerim je Uefa odprla disciplinske postopke, vendar je te postopke kasneje ustavila, čeprav se je pred tem dlje časa šušljalo o dvoletni prepovedi nastopanja v evropskih tekmovanjih in zajetnih denarnih kaznih. 

Foto: Epa aleksander čeferin Trojica upornikov, ki je nato izrazila celo željo po igranju v naslednji sezoni lige prvakov, namerava pravico do ustanovitve superlige iskati na sodišču. 

"Prejeli smo pismo Uefe, s katerim je potrdila našo udeležbo v prihajajoči sezoni lige prvakov. Pripravljeni smo se pogovarjati in ne bojimo se groženj, ki so bile proti nam uperjene v zadnjih mesecih. Prepričani smo, da bodo pravni postopki pripeljali do našega uspeha. Naša želja je dialog. Prilagoditi se moramo časom, v katerih živimo," je povedal Agnelli, nato pa nekaj besed namenil še odnosu s Čeferinom.

"Vedno sem imel dober odnos s predsednikom Čeferinom, ki ga še vedno občudujem kot človeka," je povedal Agnelli in pojasnil, zakaj je predsedniku prikrival vpletenost v sporni projekt. "Kdor dela v poslovnem svetu, dobro ve, kaj pomeni podpisati dogovor o nerazkrivanju informacij. Ta povzroči, da z nekaterimi sodelavci ne moreš razpravljati o določenih predlogih. Mislim, da sem z odstopom s predsedniške funkcije (Eca, op. a.) ravnal skrajno korektno. Aleksander je boter moji hčeri in ima moje spoštovanje. Prepričan sem, da bova sčasoma razrešila vsa nesoglasja."

Foto: Epa čeferin agnelli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:32 2. Julij 2021.

    Monopole je za dobro vseh potrebno zrušiti.

  • 20:55 1. Julij 2021.

    Mafije na splošno ne prebavljam. Nogometne že nekaj časa ne prenašam politične pa definitivno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.