Čeferin in društvo sprejeli odločitev glede VAR-a

Foto: Epa Predsednik Uefe Aleksander Čeferin.
Foto: Epa Predsednik Uefe Aleksander Čeferin.
VAR naslednje leto tudi v Ligi prvakov!
Oglej si celoten članek

VAR oziroma videotehnologija za pomoč sodnikom bo v Ligi prvakov prvič uporabljena v sezoni 2019/20. Tako je danes odločil izvršni odbor Uefe.

VAR se bo uporabljal v Ligi prvakov v zadnjem krogu kvalifikacij ter seveda skupinskem delu in izločilnih bojih, od sezone 2020/21 pa tudi v izločilnih bojih Evropske lige, na finalnem turnirju novoustanovljene Lige narodov ter na Evropskem prvenstvu 2020.

Premiero, kar se tiče Evropske nogometne zveze, bo VAR doživel v Istanbulu 14. avgusta, ko bo tam Evropski superpokal.

"Sistem bomo uvedli avgusta 2019, tako da bomo imeli dovolj časa, da se z njim seznanijo sodniki in da ga učinkovito uporabimo v najelitnejšem klubskem tekmovanju."

Aleksander Čeferin

VAR, ki je bil prvič na velikem tekmovanju uporabljen letos na Svetovnem prvenstvu v Rusiji, so letos uvedli tudi v španskem in francoskem prvenstvu. Že pred tem so ga uporabljali v Nemčiji ter Italiji, medtem ko angleška Premier League še ne koristi te sodobne tehnologije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.