Čeferin in sodelavci ignorirani, zdaj odgovorili z ostro kritiko

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Uefa znova kritizirala Fifo.
Oglej si celoten članek

Evropska nogometna zveza (Uefa) je tudi ob seji izvršnega odbora v moldavskem Kišinjovu izrekla ostre kritike na idejo Mednarodne nogometne zveze (Fifa) po uvedbi svetovnih prvenstev na dve leti. Obenem je nezadovoljna tudi s tem, da se Fifa z njo še ni sestala na to temo.

Pred dobrim tednom je Uefa vprašala Fifo za možnost sestanka, a slednja na prošnjo še ni odgovorila. "Uefa je razočarana nad uporabljeno metodologijo, ki je doslej vodila do projektov radikalnih sprememb, ki so jih promovirali, še preden bi imeli deležniki možnost sodelovati na kakšnem posvetovalnem sestanku," so dejali pri Uefi.

Fifa, ki izvaja študijo o projektu in je objavila kontroverzno raziskavo med navijači, načrtuje pogovore z nacionalnimi zvezami prihodnji teden v četrtek, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Na spletnem dogodku bodo govorili o prihodnosti reprezentančnega koledarja, zdajšnji poteče konec leta 2023 za ženske in 2024 za moške.

Foto: Profimedia Aleksander Čeferin in Gianni Infantino

Fifa si želi moško SP od leta 2028 na vsaki dve leti namesto na štiri leta, kar bi prisililo celinska prvenstva prav tako k uvedbi turnirjev na dve leti od 2025 naprej. Podobno bi veljalo za ženske reprezentance.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je zagrozil z bojkotom mundiala, če bodo ti predlogi sprejeti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.