Čeferin kandidira za predsednika Uefe

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin naj bi bil eden najresnejših kandidatov za novega predsednika Evropske nogometne zveze.
Oglej si celoten članek

Volitve za naslednika Michela Platinija, ki je moral zapustiti vodilno mesto pri Evropski nogometni zvezi zaradi korupcijskega škandala, bodo 18. septembra v Baslu.

Daily Mail je na spletnih straneh zapisal, da se je v zadnjem času med kandidati pojavilo novo ime, in sicer 48-letnega aktivnega pravnika iz Ljubljane, specializiranega za področje športa, ki je postal predsednik NZS leta 2011. Kot je zapisal novinar, je prejšnji teden na kongresu Fife v Mehiki dobil zagotovila, da gre "za najbolj talentiranega mladega nogometnega voditelja v vzhodni Evropi."

Hkrati dodaja, da želi Aleksander Čeferin na sredinem zasedanju izvršnega odbora Evropske nogometne zveze v Baslu, kjer se bo razpravljalo ravno o proceduri za volitve naslednika Platinija, izvedeti več podrobnosti o volilnem sistemu in ostalih kandidatih, preden bo uradno napovedal svojo kandidaturo.

Podobno se je Čeferin odzval tudi na prošnjo STA za izjavo o tej zadevi. Bil je kratek, v SMS sporočilu je zapisal: "Brez komentarja."

Daily Mail zaenkrat poroča o treh kandidatih za predsednika Uefe; aktualnem generalnem sekretarju Theodoru Theodoridisu iz Grčije, nekdanjem predsedniku nizozemske nogometne zveze Michaelu van Praagu in Špancu Angelu Marii Villarju, ki trenutno opravlja naloge predsednika Uefa, potem ko je Platini prejšnji teden dokončno odstopil s tega mesta.

Platini je dobil šestletno prepoved delovanja v nogometu zaradi prejema spornega plačila 1,8 milijona evrov, o katerem naj bi se z nekdanjim predsednikom Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Seppom Blatterjem, ki je prav tako suspendiran za šest let, ustno dogovorila med letoma 1999 in 2002. Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) v Lozani mu je kazen prejšnji teden sicer znižalo na štiri leta, Platini pa je še isti dan odstopil s položaja predsednika Uefa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.