Čeferin spregovoril tudi o cepljenju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Čeferin in von der Leynova za skupno spodbujanje cepljenja.
Oglej si celoten članek

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin in predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen sta se zavzela za skupno spodbujanje cepljenja proti novemu koronavirusu. "Ljudje so zelo skeptični, s skupnim pristopom jih lahko prepričamo, da je to dobro," je po pogovoru povedal Čeferin.

Predsednik Uefe je virtualni pogovor s von der Leynovo opisal kot zelo prijeten. Izpostavil je, da sta se pogovarjala o tem, da bi morali skupaj spodbujati učinkovitost in potrebnost cepljenja, ter da sta menila, da bi se morali voditelji organizacij v Evropi osebno cepiti in s tem dati zgled drugim. "Težko bi zahteval od igralcev in navijačev, da se cepijo, ko bi vprašali mene, bi pa rekel, da še malo čakam," je ponazoril.

Kot drugo ključno temo pogovora je Čeferin izpostavil ekologijo in evropski zeleni dogovor. Pogovarjala sta se o tem, da bo tudi Uefa pristopila in pomagala. Fundacija Uefe za otroke po predsednikovih besedah ogromno pomaga otrokom po svetu, premalo pa naredijo na področju ekologije. "Če otroci ne bodo imeli čistega zraka, bo več bolezni in posledice bodo trpeli pozneje," je ponazoril.

Poleg tega je predsednik Uefe poudaril še eno temo: skupno podporo evropskemu modelu športa. Ta pomeni po njegovih besedah šport, ki ni rezerviran samo za elito, ki je solidaren in ki investira po vsej Evropi. "Nasprotujemo zaprtim sistemom, namenjenim izključno pridobivanju profita," je še izpostavil Čeferin v virtualnem pogovoru s slovenskimi dopisniki v Bruslju.

V torek se je Čeferin na videokonferenci sestal tudi s predsednikom Evropskega parlamenta Davidom Sassolijem. Zavezala sta se k spodbujanju vključevanja in zaščite solidarnosti v evropskem nogometu ter poudarila, da igra nogomet pomembno vlogo pri okrevanju Evrope ter doseganju socialnih in družbenih ciljev. V Evropskem parlamentu vidijo pomembno vlogo nogometa in Uefe tudi v okviru konference o prihodnosti Evrope.

Po teh pogovorih je predsednik Uefe še poudaril, da so časi težki in da je lahko vpliv športa izjemno koristen tudi za EU. "Gre za posebne čase, ko je sodelovanje še bolj potrebno. Vsi skupaj smo, ne samo v Sloveniji, temveč tudi širše, naveličani stalne negativne energije in stalnega problema, kdo s kom sodeluje in kdo s kom ne sodeluje. Radi bi se končno poenotili in naredili nekaj dobrega za to Evropo, ki je en čudovit kontinent, ki si to zasluži," je sklenil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • ode
    07:20 4. December 2020.

    Še pomnite, tovariši! Ali, kako so čeferini izvlekli Grubeliča, da ni bil niti zaprt niti mu ni bilo treba vrniti …

  • 21:05 3. December 2020.

    sami primitivci tle gor. jao.

  • 18:32 3. December 2020.

    Mater si pokvarjen, pa saj kaj drugega ni niti mogoče od tebe pričakovat.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.