Čeferin zažugal AC Milanu

Foto: Epa aleksander čeferin
Milančanom grozi izključitev iz evropskih tekmovanj.
Oglej si celoten članek

Evropska nogometna zveza (Uefa) je italijanskemu velikanu AC Milanu zagrozila s prepovedjo nastopanja v evropskih tekmovanjih, če ne bo upošteval finančnega fair playa. Milančani imajo do 30. junija 2021 čas, da finančne zadeve spravijo v red, sicer bodo brez Evrope ostali ali za sezono 2022/23 ali 2023/24.

Uefa je odločitev razkrila javnosti dan po izpadu Milana iz evropske lige. Italijani so ob tem ostali tudi brez 12 milijonov evrov, ki so si jih prislužili z igranjem v evropski ligi.

Evropska nogometna zveza je Milanu zagrozila še, da bo v sezonah 2019/20 in 2020/21 lahko nastopal le z 21 članskimi nogometaši v evropskih tekmovanjih.

Uefa je Milan zaradi kršenja finančnega fair playa že kaznovala s prepovedjo nastopanja v evropskih tekmovanjih leta 2017, a se je italijanski velika pritožil na Mednarodno športno razsodišče in s pritožbo uspel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.