Čehi in Slovaki si želijo EP 2020

Foto: Žurnal24 Če uspeta obe kandidiaturi, bo Praga športna prestolnica leta 2020.
Predsednik češke nogometne zveze Pavel Mokry je potrdil, da skupaj s slovaškimi kolegi načrtujejo skupno kandidaturo za organizacijo evropskega prvenstva v nogometu leta 2020.
Oglej si celoten članek

Predsednik Češke nogometne zveze (CMFS) Pavel Mokry je za lokalne medije potrdil, da se pripravlja skupna kandidatura Češke in Slovaške za organizacijo nogometnega evropskega prvenstva leta 2020. "Zakaj pa ne? O tem smo razmišljali že nekaj časa in sam menim, da bi nam lahko uspelo. Ta kandidatura bi bila velik dogodek za poznejše generacije," je potrdil Mokry. Ob tem je opozoril na podobnost jezikov, miselnosti ljudi in obstoječo infrastrukturo teh dveh srednjeevropskih držav, ki sta se osamosvojili leta 1993. Za leto 2020 je Praga sicer že napovedala kandidaturo za poletne olimpijske igre. Ideja, da bi češka gostila nogometno EP, se je prvič pojavila že leta 1996, a se skupna kandidatura z Avstrijo za Euro 2004 ni izšla.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.