Čehi izkoriščali igralca več za uvrstitev v polfinale

Foto: Epa
Foto: Epa
Češka hokejska reprezentanca se je uvrstila v polfinale SP v hokeju na ledu na Finskem, potem ko je v četrtfinalu premagala Nemčijo s 4:1 (2:0, 1:0, 1:1).
Oglej si celoten članek

Češka se je po nespodbudnem začetku vendarle uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva. Na dvoboju četrtfinala je ugnala Nemčijo, to pa predvsem po zaslugi učinkovitosti v trenutkih, ko je imela igralca več, navdahnjenosti prve peterke, ki je dosegla prve tri gole, in tudi sreče, saj so Nemci trikrat zadeli okvir vrat.

Čehi so izkoristili vse tri "power playe" na tekmi. Že v tretji minuti je po domiselni akciji zadel prvi zvezdnik ekipe David Pasternak, na podoben način, po lepi akciji, je prednost povečal Roman Červenka. Nemci so k sebi prišli še le ob koncu tretjine, pripravili so si nekaj priložnosti, Lukas Reichel je zadel tudi vratnico.

Foto: Profimedia

Tudi na začetku druge tretjine so imeli Nemci pobudo, toda spet so zadeli tekmeci, novo številčno premoč je izkoristil David Krejči. Marcel Nöbels je nato zadel prečko, njegovi soigralci pa so zapravili še nekaj priložnosti, vodstvo Čehov pa bi lahko povišal Jiri Smejkal, ki je po protinapada pridrsal pred vratarja Philippa Grubauerja, vendar mu je ta strel ubranil.

Nemci so v zadnjem delu zaigrali na vse ali nič. Devet minut pred koncem so dobili "power play", potegnili iz igre še vratarja, ko se je že vrnil izključeni češki igralec, pa je Moritz Seider s strelom od daleč izid znižal in svoji ekipi vrnil nekaj upanja. Pastrnak bi lahko v 56. minuti lahko dokončno rešil vprašanje zmagovalca, ko je po protinapadu streljal čez gol, le nekaj trenutkov pozneje, potem ko so Nemci iz igre spet potegnili vratarja, je Reichel še drugič na tekmi zadel okvir vrat. Igra brez vratarja pa se Nemcem vendarle ni obrestovala, Smejkal je v 59. minuti na prazna vrata postavil končni izid.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.