Čehi po zmagi v dvojicah na pragu zmage

Foto: EPA Berdych Štepanek Davisov pokal finale Češka Španija dvojice finale Foto: EPA marc lopez marcel granollers Foto: EPA tomaš berdych radke stepanek Foto: EPA marc lopez Foto: EPA tomaš berdych radke stepanek Foto: EPA marc lopez marcel granollers Foto: EPA tomaš berdych radke stepanek
Češka teniška reprezentanca je po igri dvojic v finalu Davisovega pokala v Pragi proti Španiji povedla z 2:1. Drugo točko za gostitelje sta priigrala Tomáš Berdych in Radek Štěpánek, ki sta premagala navezo Marcel Granollers-Marc López s 3:6, 7:5, 7:5, 6:3.
Oglej si celoten članek

Čehi se bodo v nedeljo podali s prednostjo 2:1, kar pomeni, da bi lahko že Tomáš Berdych državi priigral drugi naslov Davisovega pokala v zgodovini. Če prvi lopar Češke ne bo uspešen proti Španskemu favoritu Davidu Ferrerju, bo o zmagovalcu odločal peti obračun med Nicolasom Almagrom in Radekom Štěpánekom.

Lopez in Granollers, ki sta po zmagi v londonski 02 areni prekipevala od samozavesti, sta obračun začela prepričljivo in takoj povedla s 3:0. Po zaslugi odličnega začetnega udarca Marcela Granollersa sta zlahka osvojila prvi niz. V drugem nizu so si tenisači izmenjali odvzem servisa, Čehoma pa je ključen preboj uspel v dvanajsti igri, ko sta rezultat poravnala na 1:1 v nizih.
Foto: EPA marc lopez Španca sta se pod pritiskom znašla še v dvanajsti igri tretjega niza, odličen return Berdycha, ki je nato točko zaključil z volejem, pa je Češko popeljal v vodstvo. Domača dvorana bi v nadaljevanju kmalu eksplodirala, ko sta Čeha v šesti igri četrtega niza še enkrat odvzela servis španski navezi. Pri vodstvu s 5:3 sta Granollers in Lopez uspela ubraniti dve zaključni žogici, v tretjem poskusu pa je Berdych s smashom razjasnil dvome o zmagovalcu.

"To je vse, kar sva želela. Še vedno nam veliko manjka, to je le točka, toda gledamo naprej in storili bomo vse," je po dvoboju povedal Berdych. "Imel sem slab prvi servis in najina nasprotnika ... Igrala sta brez pritiska, vračala neverjetne udarce, servirala izjemno. Toda rekla sva si, da ni možnosti, da nadaljujeta takšno igro," pa je dodal Štěpánek.

V petek je Ferrer, peti igralec z lestvice ATP, v prvem dvoboju s 6:3, 6:4 in 6:4 po dveh urah in 58 minutah igre premagal Štěpánek, sicer 37. igralca sveta. V drugem dvoboju dneva sta pomerila Berdych in Almagro. Šesti igralec z lestvice ATP je Čehom prinesel točko, saj je po maratonskem dvoboju s 6:3, 3:6, 6:3, 6:7 (5) in 6:3 le ugnal 11. igralca sveta Almagra.

Davisov pokal, finale:

ČEŠKA : ŠPANIJA 2:1

Petek:
Radek Štěpánek (Češ) : David Ferrer (Špa) 3:6, 4:6, 4:6;
Tomáš Berdych (Češ) : Nicolás Almagro (Špa) 6:3, 3:6, 6:3, 6:7 (5), 6:3;

Sobota:
Tomáš Berdych/Radek Štěpánek (Češ) : Marcel Granollers/Marc López (Špa) 3:6, 7:5, 7:5, 6:3.

Nedelja:
Tomáš Berdych (Češ) - David Ferrer (Špa)
Radek Štěpánek (Češ) - Nicolás Almagro (Špa)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.