Čehinja nasledila Tino, Ilko in Katjo

Foto: EPA
Foto: EPA
Znana je prejemnica letošnje že 21. po vrsti nagrade Mattea Baumgartna.
Oglej si celoten članek

Nagrada Mattea Baumgartna gre letos v roke češki deskarki na snegu in smučarki Ester Ledecki. Gre za priznanje za športne talente v zimskih športih, ki najbolje združujejo vrhunske športne dosežke in uspešno šolanje. Omenjeno nagrado sta dobili tudi Tina Maze in Ilka Štuhec.

Lani je omenjena nagrada pripadla slovenski smučarski skakalki Katji Požun, ki ji je kot zmagovalki izbora pripadla denarna nagrada v višini 3000 evrov.

Nagrado podeljuje italijanska družina Baumgarten vsako leto v spomin na preminulega sina, v sodelovanju z Mednarodno smučarsko zvezo (Fis), fundacijo Pro Valtellina in klubom Lions iz Bormia. Za nagrado se lahko potegujejo tekmovalci in tekmovalke iz šestih olimpijskih disciplin pod okriljem zveze Fis.

Matteo Baumgarten je bil nadarjen alpski smučar in hkrati vzoren študent. Leta 1996 se je smrtno ponesrečil v avtomobilski nesreči, njegova družina pa je v njegov spomin začela podeljevati nagrado, ki jo prejme tekmovalec ali tekmovalka, ki je uspešen tako na tekmovanjih kot tudi pri študiju.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.