Celjani boljši od Dancev

Foto: twitter RK Celje Piv. Laško Celje PL
Celjani uspešno opravili prvo evropsko nalogo v domači dvorani.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo premagali dansko ekipo GOG Gudme 33:29 (16:12). Povratna tekma bo v soboto, 4. septembra, ob 16. uri na Danskem.

V Zlatorog so tokrat sicer prišli osemkratni udeleženci lige prvakov, ki so še trinajstkrat nastopali v ostalih evropskih pokalih. Gudme je v minuli evropski ligi izpadel šele v četrtfinalu, sedemkratni prvak Danske pa je preteklo domačo sezono končal na tretjem mestu. Enako mesto so v slovenski ligi osvojli Celjani, ki so si pred novo sezono za cilj zastavili, da ob dobrih evropskih predstavah v vitrine vrnejo obe domači lovoriki.

Pivovarji so še pred začetkom novega domačega prvoligaškega plesa začeli, kot so dejali, "na polno" v evropskem drugoligaškem tekmovanju. Povedli so z golom Gala Marguča, Aleks Vlah pa je z dvema zaporednima goloma povišal uvodno prednost gostiteljev na 3:1.

Foto: Gregor Katič Aleks Vlah

15. minuti je danski ekipi uspelo izenačiti na 6:6 in potem na 7:7. Odtlej so Celjani vodili z golom ali dvema prednosti vse do zaključka. Štiri minute pred koncem polčasa je razlika narasla na štiri zadetke (14:10 in 15:11).

Čeprav so bili tedaj domači številčno oslabljeni, so nato povišali vodstvo na pet (16:11). Na začetku predzadnje minute Celjanom ni uspelo z golom zaključiti napada - kot tudi ne naslednjega. Vmes so zadeli Danci in na odmor sta ekipi odšli s štirimi goli razlike.

V drugem polčasu so nekajkrat Celjani povedli s šestimi goli razlike, 28:22 je bilo tudi še deset minut pred koncem srečanja. Šest minut pozneje se je Dancem uspelo približati na vsega dva gola zaostanka (27:29).

A je zaključek spet pripadel domačim, ki so z delnim izidom 4:1 v zadnji minuti povedli s 33:28, ko je svoj edini gol na tekmi dosegel Srb Stefan Terzić.

Foto: Gregor Katič Stefan Terzić

Gostom je uspelo doseči še en zadetek, v zadnjih treh sekundah pa domačim ni uspelo presenetiti obrambe gostov, pri katerih je bil z desetimi goli prvi strelec tekme Mathias Gidsel. Marguč je bil s sedmimi goli prvi napadalec domačih, zadel je vseh šest sedemmetrovk, en gol manj je zabil Vlah.

"Prvi polčas je za nami. Vedeli smo, da je naš nasprotnik izjemno močan, a dali smo vse od sebe. Igralci so garali vseh šestdeset minut in dali vse od sebe. Štirje zadetki so lepa prednost, ki pa ne zagotavlja ničesar, zato moramo iti na Dansko po še eno zmago," je po tekmi dejal trener Celjanov Alem Toskić.

"Najprej bi se rad zahvalil gledalcem, kljub temu, da jih zaradi ukrepov ni bilo veliko, so nam ti, ki so bili, zelo pomagali. GOG je vrhunska ekipa, ki bi brez težav igrali ligo prvakov. Imajo nekaj vrhunskih igralcev, vratarja, dobro pa delujejo tudi kot ekipa. Na začetku smo dobro zapirali desno stran z Gidselom, potem pa je nadaljeval z igrami, ki jih je kazal na OI. Razbil nam je obrambo in posledično smo se preveč fokusirali nanj. Nato so dodali še sedmega igralca ter nam povzročali dodatne težave v obrambi. Na srečo smo bili še naprej dobri v napadu in prišli do zaslužene zmage. Razlika je in ni velika, nam bo pa predvsem dodala še več samozavesti," pa je potek tekme ocenil vratar Miljan Vujović.

Dan prej, v petek, so igralci trebanjskega Trima prav tako v kvalifikacijah za evropsko ligo ugnali drugo dansko ekipo, Holstebro z 31:25 (14:14). Povratna tekma bo 5. septembra ob 18. uri na Danskem.

Zmaga Uspešno opravili prvo evropsko nalogo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.