Celjane okrepil hrvaški reprezentant

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Slovenski rokometni državni prvaki so se okrepili na poziciji vratarja.
Oglej si celoten članek

Moštvo Celje Pivovarna Laško bo v prihodnji sezoni močnejše za sedemindvajsetletnega hrvaškega vratarja Filipa Ivića.

V Zagrebu rojeni Ivić trenutno nastopa za nemški Gummersbach, pred tem pa je bil šest sezon član PPD Zagreba, zatem pa še poljskih Kielc, s katerimi je nastopil tudi na zaključnem turnirju lige prvakov.

V Gummersbach je Hrvat prestopil, ko je bil klub še član elitne Bundeslige, po izpadu v drugi nemški rang pa si vratar želi novih izzivov.

Za reprezentanco Hrvaške je Ivić zbral 37 nastopov, član "kavbojev" je bil na svetovnih prvenstvih v letih 2013 in 2015.

"Celje je klub s tradicijo, eden največjih na tem področju, igra ligo prvakov, ima odličen sistem dela ter super ekipo in prepričan sem, da se bom hitro vklopil. Na vsakem treningu, na vsaki tekmi bom delal maksimalno in dajal vse od sebe. Veselim se prvih tekem tu v Zlatorogu kot domačin, velikokrat sem namreč tu gostoval kot igralec nasprotne ekipe in bil navdušen nad vzdušjem polne dvorane. Verjamem, da bo takšno tudi v prihodnje in komaj čakam na svoj prvi nastop tu," je za klubsko spletno stran dejal Ivić.

"Z napovedanim odhodom Ferlina smo iskali primerno zamenjavo, oziroma vratarja, ki nam bo dal potrebno kvaliteto na tem mestu. Vsi se zavedamo kaj pomeni vratar v rokometni ekipi in to rešitev smo našli v igralcu, ki je željan dokazovanja, saj se želi vrniti na nivo, kjer je kljub mladosti, že bil. Po vseh informacijah, ki jih imamo, je igralec, ki je željan trenirati, kar je v tej ekipi zelo pomembno. Iskali smo namreč tudi nekoga, ki se bo v to sredino in naš način dela vklopil, najbolj pomembno pa je, da ima veliko željo po dokazovanju. Verjamem, da smo v Filipu Iviću vse to našli in prepričan sem, da se bosta z Miljanom Vujovićem odlično dopolnjevala v naših vratih," je najnovejšo pridobitev komentiral trener Tomaž Ocvirk.

EP v rokometu Vranješ še v drugo premešal kader

Rokometaši Celja PL bodo v februarju, po koncu evropskega prvenstva, v državnem prvenstvu igrali proti Mariboru, Gorenju in Ribnici, v ligi prvakov pa proti Barceloni in Paris Saint-Germainu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.