Celjani do zmage v ligi prvakov

Foto: Celje PL Twitter Tilen Kodrin
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi 6. kroga lige prvakov premagali Motor Zaporožje s 33:28 (18:14).
Oglej si celoten članek

Zdesetkani slovenski rokometni prvaki - manjkali so Gal Marguč, Domen Makuc, Matic Grošelj in Josip Šarac - so dosegli drugo zmago v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Po zmagoslavju nad tekmeci iz nemškega Flensburga so v Zlatorogu na kolena položili še ukrajinske prvake iz Zaporožja, na dosedanjih tekmah v elitni skupini B pa so doživeli tudi štiri poraze proti Skjernu, PSG, Nantesu in Szegedu.

Celjani se bodo v naslednjih dveh krogih dvakrat pomerili s tradicionalnimi tekmeci iz hrvaške prestolnice. Prva medsebojna tekma bo 10. novembra v Zagrebu, druga pa 18. novembra v Celju.

Celjani v prvem polčasu niso posebej blesteli, a najbolj pomembno je, da so imeli tekmece vselej pod nadzorom. Gosti iz Zaporožja so do 13. minute še nekako držali korak z gostitelji (7:7), ki so si na polovici prvega polčasa - po zadetku Tilna Kodrina - prvič na dvoboju priigrali prednost dveh golov (9:7). Do konca polčasa so postopoma lomili odpor mednarodno obarvane ukrajinske zasedbe, najvišjo prednost štirih golov pa so si prvič priigrali v 25. minuti, ko je krožni napadalec Igor Anić zadel za 16:12, tolikšna razlika je bila tudi ob odhodu na veliki odmor (18:14).

Rokometaši iz knežjega mesta so si v začetku druge polovice tekme priigrali pet golov prednosti (19:14), v nadaljevanju pa močno popustili. Njihova obramba je bila porozna, igra v napadu zmedena, vse te vrzeli pa so prvaki Ukrajine izkoristili na najboljši možni način in v 42. minuti več kot prepolovili zaostanek (22:20). Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so bili večji del drugega polčasa v hudi krizi, nikakor niso našli rdeče niti v svoji igri, njihova prednost pa je v 51. minuti znašala le še en gol (26:25).

V finišu tekme so vendarle strnili svoje vrste, po golih francoske naveze Igor Anić-William Accambray Ukrajincem v 54. minuti znova ušli na tri gole (29:26), še lažje pa so zadihali, ko je Draško Nenadić dve minuti kasneje povišal na +4 (31:27). V prelomnih trenutkih dvoboja je bil nerešljiva uganka za goste tudi vratar Klemen Ferlin, ki je nanizal nekaj bravuroznih obramb. Celjani v končnici tekme niso zapravili lepe zaloge v zadetkih, z današnjo zmago nad tekmeci iz Zaporožja pa so z zadnjega napredovali na šesto mesto v skupini B.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Accambray s sedmimi goli. Kodrin je k zmagi prispeval šest, Anić in Branko Vujović po pet zadetkov, izkazal pa se je tudi Ferlin s 17 obrambami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.