Celjani iz igre prvič zadeli v 16. minuti

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v četrtem kolu evropske lige prvakov v gosteh izgubili z romunsko Constanto s 17:22 (5:10). Celjani so si velik zaostanek priigrali že v prvem polčasu, ko so v tridesetih minutah vsega petkrat zastresli mrežo domačega vratarja.
Oglej si celoten članek

Celjska ekipa je doživela tretji poraz v ligi prvakov. Po izgubljenih bitkah z madžarskim Veszpremom in španskim Atleticom iz Madrida jim je rokometno mero vzela še romunska Constanta, ki je dosegla svojo prvo zmago v najbolj imenitnem tekmovanju na stari celini. Celjsko moštvo, ki je doslej premagalo le švedski Sävehof, bo v naslednjem kolu gostilo nemški Kiel, tekma pa bo v soboto, 17. novembra.

Izbranci celjskega trenerja Vladana Matića so porazno odprli tekmo v Buzau, njihovo raztrgano predstavo pa so s pridom izkoristili v uvodnim minutah prav tako ne najbolj prepričljivi Romuni, ki so po sedmih minutah vodili s 4:0. Gostujoča klop je nemudoma zahtevala minuto odmora, a to ni kaj dosti pomagalo, celjska uvodna postava - na vratih je bil Matevž Skok, na krilnih položajih Gašper Marguuč in David Razgor, na zunanjih Sebastian Skube, Mate Lekai in Nemanja Zelenović, na mestu krožnega napadalca pa Alem Toskić - je nadaljevala z bledo predstavo.

Razpoloženi domači vratar

Kakovostnega napredka tudi v nadaljevanju ni bilo, v vrstah slovenskih podprvakov pa so se izmenjavale začetniške napake in streli iz neizdelanih položajev. Mnogokrat jim je račune prekrižal izjemno razpoloženi romunski vratar Mihail Catalin Popescu, ki je do 21. minute zbral devet, do konca polčasa pa dvanajst obramb. Celjska igra je bila v prvih tridesetih minutah naravnost porazna, o tem zgovorno priča skromno število doseženih golov. Za malenkost boljša je bila njihova obramba, a tudi na račun zmedene igre domačih rokometašev.

Slovenski podprvaki so drugo polovico tekme začeli z zaostankom petih golov (5:10), ki bi jo lahko z veliko boljšo predstavo nevtralizirali. A to se ni zgodilo; Celjani so - ob redkih prebliskih posameznikov - nadaljevali z raztrgano igro, tako da so jih povprečni gostitelji držali pod nadzorom in jim prizadejali tretji poraz v ligi prvakov.

Igralci iz mesta ob Savinji so navzlic izjemno bledi predstavi imeli priložnost tekmo postaviti na glavo, v 44. minuti so se gostiteljem približali na tri gole zaostanka (12:15), v zadnji četrtini tekme pa naredili preveč napak. Mednarodno obarvana romunska zasedba ji je v 48. minuti ponovno ušla (12:17), ko pa je v 54. minuti zaostala za šest golov (14:20), je bilo jasno, da bosta točki ostali v Romuniji.

Liga prvakov, skupinski del, 4. kolo:

Skupina B

Constanta : Celje Pivovarna Laško 22:17 (10:5)

Constanta: Stanescu, Popescu, Dragičević 3, Humet Gaminde 3, Val Sancho 3, Simicu, Stavrositu 2, Toma, Sadoveac 1, Čutura 4, Angelovski 2, Ađić, Sabou, Csepreghi 2 (1), Buricea 3, Criciotoui.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Mlakar 1, Marguč 2, Janc, Razgor, Toskić, Ranevski, Skube 3, Poteko, Žabič, Zelenović 2, Mačkovšek 3, Lekai 3, Žvižej 3 (2).


Veszprem : Kiel 31:30 (14:15)
Nagy 9, Terzić 4; Sigurdsson 8, Sprenger 6

odigrano v sredo:
Sävehof : Atletico Madrid 35:30 (17:16)
Bliznac 7, Forsell Schefvert 6; Lazarov 6, Jurkiewicz 5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.