Celjani klonili na domačih tleh

Foto: twitter RK Celje Piv. Laško Danijel Dujšebajev
Celjski rokometaši so morali priznati premoč favoriziranim gostom.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v devetem krogu lige prvakov v domačem Zlatorogu izgubili proti Flensburg-Handewittu s 27:30 (14:16). Celjani so tako Flensburgu še drugič v sezoni morali priznati premoč, navkljub manjkajočim Luki Mitroviću, Jaku Malusu in Branku Vujoviću pa so se favoriziranim Nemcem dobro upirali. Flensburg je do zmage prišel v drugi polovici drugega polčasa, ko je pivovarjem zmanjkalo nekaj več zbranosti za presenečenje.

Celjani so se v prvem polčasu pogumno zoperstavili trenutno vodilni ekipi nemškega prvenstva. Nemci so na začetku tekme prišli do vodstva, domača ekipa pa je v prvih petih minutah imela nekaj težav v napadu, predvsem zaradi visoke in kompaktne gostujoče obrambe. A so pivovarji nato našli pot do gola, z raznovrstno igro so izkoriščali svoje priložnosti, predvsem s prodori na sedemmetrsko črto pa je domača vrsta prihajala do sedemmetrovk in z uspešno izvedenimi tudi držala stik s Flensburgom.

Imeli so celo priložnosti za vodstvo, a kar nekaj časa je trajalo, da so prišli do njega. Uspelo jim je v 24. minuti, ko je čez celo igrišče zadel David Razgor (11:10). Toda v končnici prvega polčasa se je v celjsko igro prikradlo nekaj nezbranosti, kar so izkušeni Nemci izkoristili. V 29. minuti so prvič na tekmi povedli z dvema goloma prednosti (15:13), dva zadetka sta ekipi delili tudi ob polčasu.

Začetek drugega polčasa je bil za pivovarje obetaven, saj so v 33. minuti izid poravnali (16:16.). Toda zatem se jim je ustavilo, gostujoči igralci pa so ponujeno zgrabili z obema rokama. Pet minut kasneje so prvič na tekmi povedli s tremi goli prednosti (20:17). Predvsem v obrambi Celjani niso bili pravi, svoje je nato dodal še vratar Mattias Anderson in posledično je Flensburg prišel do +4.

Nase je nato opozoril 17-letni Domen Makuc, ki je zadel dvakrat po vrsti in ob tem še vodil napad Celja, a po prestreženi podaji v 47. minuti so Nemci povedli s 25:20. Flensburg je še naprej izkoriščal ponujene priložnosti in prostor, ko je v 48. minuti zadel še Marius Steinhauser (26:20), se je tehtnica močno nagnila na gostujočo stran.

Vendar se Celjani niso predali. Daniel Dujšebajev je s tremi goli vrnil nekaj upanja svoji ekipi (23:26), Flensburg je kasneje spet pobegnil na +5, Celje se je še enkrat približalo na 25:28, tudi na 27:29 v zadnji minuti, a časa za kaj več je zmanjkalo.

Prvi strelec Celja in tekme je bil Jan Jurečič s sedmimi goli.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.