Celjani na evropsko pot krenili z zmago

Foto: EPA
Foto: EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji uvodni tekmi evropske Lige prvakov v Istanbulu premagali turški Bešiktaš s 30:24 (13:13).
Oglej si celoten članek

Slovenski prvaki so v Malo Azijo prišli po zmago in jo tudi dosegli. Oslabljeni Celjani - manjkala sta poškodovana Brazilec Arthur Patrianova in srbski vratar Ivan Gajić, v igralskem kadru pa sta zato bila rekonvalescenta Blaž Janc in Miha Zarabec - so imeli večji del dvoboja niti igre v svojih rokah, navkljub številnim nihanjem v svoji igri pa so na koncu vendarle osvojili prvi par točk.

Mednarodna zmaga je lepa spodbuda pred naslednjimi boji na elitni evropski klubski sceni, celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v dvorani Zlatorog namreč gostila hrvaški Zagreb, ki je v uvodnem krogu na kolena položil nemški Kiel, tekma pa se bo v soboto, 26. septembra, pričela ob 20. uri.

Celjani so dobro odprli tekmo v predmestju Istanbula. Njihova obramba je bila na visoki ravni, v napadu pa so imeli izjemno razpoloženega Žigo Mlakarja, ki je v uvodnih šestih minutah dosegel tri zaporedne gole za vodstvo s 4:2. A slovenski prvaki se s tem niso zadovoljili, dve minuti kasneje je David Razgor povišal na 6:3. Nato so se v slovenske vrste prikradle črne minute, kar so turški prvaki izkoristili in tekmo v 14. minuti postavili v začetno izhodišče (7:7).

Izbranci Branka Tamšeta so nato uprizorili nov jurišni napad in v 20. minuti znova povišali na 12:9, nato pa znova popustili. V končnici prvega polčasa je domači vratar Miroslav Kocić zaklenil svoja vrata, njegovi soigralci pa so bili v napadu izjemno učinkoviti in v 29. minuti so jim Celjani pogledali v hrbet (12:13).

Igralci iz mesta ob Savinji so v začetku drugega polčasa zaigrali slabo, prvi gol so dosegli šele v peti minuti nadaljevanja, medtem pa zaostali za dva gola (13:15). V celjski igri je kapljalo in curljalo na vse strani, pri življenju jih je ohranjal vratar Urban Lesjak. Njegove bravurozne obrambe so dvignile ekipo, v 37. minuti je izenačila na 15:15, v 42. minuti pa po dveh zaporednih golih Litovca Povilasa Babarskasa povišala na 19:17.

V zadnji četrtini tekme so Celjani povsem zagospodarili na igrišču, makedonski reprezentant Nemanja Pribak je povsem omagal, s tem pa je ugasnila igra Bešiktaša. S poletno igro in hitrimi akcijami je njihova prednost konstantno naraščala, najvišja pa je znašala v 58. minuti (30:23).

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Razgor in Mlakar, oba sta dosegla po sedem golov.

Liga prvakov, 1. krog:

Bešiktaš : Celje PL 24:30 (13:13)
Done 7, Dačević 6; Razgor in Mlakar 7

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.