Celjani nadaljujejo z razprodajo ugleda

Foto: Žurnal24 gajiccelje_main_despot
Rokometaši Celja P. L. so proti Preventu doživeli drugi zaporedni poraz v končnici državnega prvenstva. Rokometaši Cimos Kopra in Gorenja vpisali novi zmagi.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Celja Pivovarne Laško iz dneva v dan prejemajo številne zaušnice, najnovejšo so jim primazali igralci iz Slovenj Gradca, ki so jih še drugič v tej sezoni premagali na domačem igrišču. Nekdanji absolutni kralji slovenskih rokometnih igrišč so si v prvi polovici drugega polčasa dvakrat priigrali štiri gole prednosti (24:20 in 26:22), v sklepnem delu obračuna pa vidno popustili in gostiteljem dovolili, da so jih ujeli. V razburljivi končnici je zmagoviti gol dosegel Marko Dujmovič, s 13 zadetki tudi prvo ime obračuna, Celjani pa so v zadnjih dvajsetih sekundah zapravili napad za morebitno izenačenje.

Koprčani in Velenjčani do novih točk

Koprsko-velenjski dvoboj za naslov državnega prvaka se nadaljuje, obe ekipi pa imata štiri kroge pred koncem po 43 točk. Odločitev o državnem prvaku bo bržkone padla v zadnjem krogu, ko bo na sporedu njun medsebojni obračun v Kopru. Igralci Gorenja so si v Trebnjem odločilno prednost priigrali v drugi polovici tekme. Sredi drugega polčasa so povedli s petimi goli prednosti, lepo zalogo golov pa so brez stresov zadržali tudi do konca dvoboja. Koprčani so se Slovanu oddolžili za senzacionalnem poraz v Ljubljani. Izbranci Matjaža Tominca so bili z izjemo uvodnih minut, ko so rokometaši iz slovenske prestolnice povedli z 2:0, absolutni gospodarji domačega igrišča. Z ostrim ritmom so si že po prvem polčasu priigrali osem golov prednosti, na koncu pa z rutinsko predstavo zlahka osvojili točki.

MIK 1. liga, 6. kolo končnice za prvaka:


Cimos Koper : Slovan 34:22 (15:7)
Praznik 6, Blaževič 5, Jovičič 4; Šmejc 4, Ristič, Čemas in Skušek po 3

Prevent : Celje Pivovarna Laško 34:33 (17:17)
Dujmovič 13, Hartman in Gams po 5; Furlna in Gajič po 9 

Trimo Trebnje : Gorenje 23:28 (13:14)
M. Radelj 7, Se. Skube 5; Dobelšek 8, Datukašvili in Mlakar po 5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.